Розстріл 11 українців у Лівії?

Розстріл 11 українців у Лівії?

Учора станом на 16–ту годину МЗС України ще не могло підтвердити розповсюджену напередодні у закордонних ЗМІ інформацію про розстріл у Лівії одинадцяти українців, яких нова влада країни звинувачує у співпраці з вояками Каддафі. За словами прес–секретаря МЗС Олександра Дікусарова, амбасада України в Тріполі перевіряє цю інформацію, та водночас дипломати вийшли на зв’язок iз послом Сербії у Лівії (оскільки йшлося також про розстріл громадян цієї країни), і він теж не підтвердив похмурі повідомлення ЗМІ.

Будівничi євроарени вимагають грошей

Будівничi євроарени вимагають грошей

Робочий тиждень сотня львівських будівельників розпочала з імпровізованого страйку: вони зібралися під вікнами компанії «Комфортбуд», революційна вимога проста, як борщ, — виплата заборгованої зарплати. Якщо вірити маніфестантам, окремим працівникам фірма завинила гроші за кілька місяців. За чутками, невдоволених режимом оплати праці — понад півтисячі. Щоправда, заборгованість стосується не лише будівничих багатостраждального стадіону до Євро–2012, а й працівників на інших будівельних напрямах фірми.

Не такий і потрібний

Не такий і потрібний

Невисока стела на в’їзді до міста, в районі аеропорту, була настільки скромна і непоказна, що до недавнього часу асоціювалася винятково з типовим витвором радянського містобудівного мистецтва на кшталт кам’яної пролетарської зірки. Однак після того, як днями стела несподівано кудись зникла, виявилося, що спорудили її ще 56 років тому на честь 300–ліття возз’єднання України з Росією. І оскільки подія збiглася з черговим загостренням ситуації на російсько–українському газовому «фронті», факт пропажі в одну мить було піднесено до рівня ідейно осмисленого акту.

Книга вчить, як на ній нам заробить

Книга вчить, як на ній нам заробить

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сьогодні у галицькій столиці, яку щовересня ось уже впродовж 18 років можна називати також книжковою столицею країни, розпочинається Форум видавців. Щораз Львів допомагає Форуму організаційно та почасти фінансово. І сам навзаєм збагачується, адже головна книжкова подія України збирає тисячі «культурних туристів». Цьогоріч на Форум приїздять понад три тисячі учасників, крім того, за оцінками організаторів, ще приблизно п’ять тисяч відвідувачів.

Чорнобиль. Без термiну давностi

Чорнобиль. Без термiну давностi

Із десяток чоловікiв отаборилися ще в понеділок біля адміністрації Президента України. Оголосивши голодування, обіцяють стояти до кінця. Головні вимоги, окрім забезпечення житлом та підвищення пенсій, — належне медичне обслуговування та прикріплення до військового госпіталю. «Тут людина вже при смерті, а в неї забирають останню копійку і не дають лікуватися», — обурюються «чорнобильцi». З плакатами «Ми реактор заглушили, рятуючи Україну. І за це ми заробили хрест та домовину» та «Ми були першими на ліквідації, нас першими ліквідують» чоловіки вимагають діалогу з Банковою. Нагадаємо, у бюджеті на поточний рік влада не передбачила коштів на допомогу ліквідаторам на ЧАЕС.

Під грифом «таємно»

Під грифом «таємно»

Безпрецедентна історія обшуку примiщення Апеляцiйного суду Криму (див. попереднє число «УМ») продовжує обростати подробицями і чутками. У прес–службі прокуратури Криму «УМ» повідомили, що кримінальній справі присвоєно гриф «таємно», а порушено її «за фактом перевищення посадовими особами суду службових повноважень і порушення державної таємниці».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дякуємо за Пирогів

Дякуємо за Пирогів

Наприкінці травня Петра Тронька журналісти і громадськість бачили на урочистостях iз нагоди відкриття меморіальної дошки письменнику Олесю Гончару на території Михайлівського Золотоверхого монастиря в Києві. 95–річний академік виглядав бадьорим і сповненим сил, виступав, роздавав коментарі журналістам. Він, попри свій поважний вік, продовжував працювати: очолював Національну спілку краєзнавців, був головою правління Всеукраїнського фонду відтворення видатних пам’яток історико–архітектурної спадщини, віце–президентом Асоціації історичних міст України, головним редактором журналу «Краєзнавство». Тому звістка про його смерть для багатьох стала повною несподіванкою. Петро Тимофійович пішов від нас у вівторок, на 97–му році життя.

Всі статті рубрики