Що держава нам віщує...

Що держава нам віщує...

Пенсійний фонд вирішив іти «в народ» і бути більш відкритим, розмістивши на офіційному сайті (www.pfu.gov.ua) програму «Пенсійний калькулятор», завдяки якій кожен українець зможе самостійно вирахувати свою майбутню пенсію. Завантажити програму можна просто з сайту, до неї ж додається інструкція. Однак чи зможе впоратися з усіма цими сучасними комп’ютерними «примочками» і чи матиме доступ до iнтернету десь у глухому українському селі рядовий вітчизняний пенсіонер — питання відкрите.

«Зачистка» «Спадщини»

«Зачистка» «Спадщини»

Дворічна боротьба українських культурно–освітніх організацій міста за право орендувати приміщення в центрі Харкова днями завершилася нищівною поразкою: їх iз речами буквально викинули на вулицю, попри те, що справу про виселення наразі розглядає Вищий господарський суд. До цієї інстанції орендарі звернулися після того, як програли міськраді у двох судах нижчого рівня. У розповсюдженій після пережитого заяві «виселенці» не поскупилися на емоції. Кажуть, що «рейдери» їх брутально повідкидали від дверей, захопили весь під’їзд, зайшли за допомогою спеціальної техніки до приміщення і в одну мить повиносили звідти просто на асфальт «меблі, комп’ютерну техніку, архівні фонди, унікальне бібліотечне зібрання видань, історичні архіви».

«Снайпер» iз кухні?

«Снайпер» iз кухні?

Українськi експерти не виключають, що певні сили скористаються із затримання 23 наших співвітчизників для дискредитації України. «Наразі немає точних доказів, що захоплені були снайперами. Це лише здогадки. Не слід вірити лише тому, що показали на російських телеканалах. Поки перевіряються усі документні дані та правдивість поширеної інформації, не варто роздувати істерію власними силами», — каже в коментарі «УМ» керівних дослідницьких програм Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Сергій Згурець.

За Лівію–мамку, Муаммара–батька!

За Лівію–мамку, Муаммара–батька!

Так само, як і її ославлена пресою колега Галина Колотницька, якій приписували амурні стосунки з Муаммаром Каддафі, Оксана Балінська працювала особисто з лівійським лідером та членами його родини. Вона теж виїхала з Лівії у лютому і повернулася на Батьківщину, в село Могильне на Кіровоградщині. Нещодавно Оксана, яка покидала охоплену війною Лівію вагітною, народила хлопчика, про що довідалася телекомпанія CNN.

УПЦ МП нелегiтимна?

УПЦ МП нелегiтимна?

Днями завершився Собор древніх патріархів, або, як його прийняли називали самі учасники — саміт пентархії. Скликаний він був предстоятелем Константинопольської православної церкви патріархом Варфоломієм. В оприлюдненому комюніке саміту вказали позицію і щодо Української православної церкви.

Шапіто вмістилося в палац

Шапіто вмістилося в палац

Подивитися виставу легендарного канадського Cirque du Soleil та відкрити для себе надзвичайно креативне циркове мистецтво — тепер уже не мрія, а реальність. У Києві 27 листопада розпочнеться гастрольний тур шоу Saltimbanco, який триватиме до 4 грудня. «Саме Палац спорту, — зазначає Наталія Романова, генеральний директор Cirque du Soleil в Україні, — став майданчиком, який відповідає всім технічним вимогам цирку. Ми намагаємося знайти можливості виступів і в інших містах України».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики