Це наша школа!

Це наша школа!

У день 15–річчя прийняття Основного закону проти недотримання його норм під стіни школи №3 вийшли близько сотні батьків, учнів, учителів. Незважаючи на звернення до Президента, депутатів Верховної Ради від Партії регіонів, міністра науки й освіти, влада міста вирішила виселити школу ще до встановленого Макіївською міськрадою терміну, тобто задовго до 1 вересня 2011 року.

Куп’янський феодал

Куп’янський феодал

Справжня драма днями розiгралася у селі Петропавлівка Куп’янського району. Дві молоді пари прийшли відпочити на березі місцевого ставка, але не встигли розкласти речі, як поруч загальмувала автівка колишнього голови сільради Віталія Кизима. Чолов’яга напідпитку почав вимагати, аби молодь негайно покинула берег водоймища, яке орендує його донька. А коли ті проігнорували наказ, привіз iз дому мисливську рушницю і почав стріляти у бік відпочивальникiв. Далі, мабуть, озвірів ще більше, бо змушував одного з хлопців вимолювати у нього право на життя, стоячи на колінах. Той відмовився. Після цього 56–річний нападник ударив односельця дулом рушниці в груди та по руках, а на додачу ще й вистрелив у ногу.

Аварійний понеділок

Аварійний понеділок

27 червня о 10.30 на третьому енергоблоці Запорізької АЕС спрацював аварійний захист заземлення генератора, повідомила прес–служба Міністерства з питань надзвичайних ситуацій. Потужність енергоблока було знижено до мінімуму, фахівці відключили його від об’єднаної енергосистеми України і зосередилися на встановленні причин неполадок. Наступного дня прес–служба ЗАЕС повідомила, що радіаційний фон у межах норми, персонал станції ще виявляє несправності.

Перлина під захистом

Перлина під захистом

Рішення про внесення Чернівецького Національного університету ім. Юрія Федьковича (колишньої резиденції буковинських митрополитів) до перелiку охоронних об’єктiв ЮНЕСКО було ухвалено на 35–й сесії Комітету всесвіт­ньої спадщини, яка тривала у Парижі з 19 по 29 червня. «Внесення до спадщини ЮНЕСКО створить імідж для нашого університету і привабить туристів, — сказав «УМ» ректор університету Степан Мельничук. — Ми ж, зі свого боку, повинні облаштувати для туристів усі зручності: обладнати стоянки для транспорту, місця для харчування, сувенірні магазини. Плануємо перенести господарський двір в інше місце, а на його місці створити туристичний комплекс. Коли ж це буде і за які гроші — поки що не знаю...»

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Убитi зливою

Убитi зливою

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Загалом негода зне­струмила 154 населені пункти у дев’яти областях. Найбільше постраждала Одещина, де без струму залишились 105 сiл, повідомляє прес–служба Міністерства з питань надзвичайних ситуацій. Не обійшлося і без жертв. Через шквальний вітер на одеситку впало дерево — жінка загинула.

Межигірська аскеза

Межигірська аскеза

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

15–річчя Конституції країни — привід для її Президента скликати велику прес–конференцію, аби поговорити про правовий розвиток держави, дати оцінку найгострішим проблемам сьогодення. Віктор Янукович же на цю тему говорив у вузькому колі з шістьма журналістами, затишно сховавшись від дощу в меморіальній альтанці свого нового, овіяного скандалами, обійстя. І саме це дало привід громадськості назвати компанію Шустера, Кисельова, Ткаченка, Куликова, Гужви та Подоляка «обраними журналістами», а справжню мету бесіди Президента з ними на тлі резиденції — спробою «легалізувати» «Межигір’я», показати не те, як Президент мислить про державу, а те, як він живе.

Всі статті рубрики