Володимир Олійник: Президент не боїться всю відповідальність брати на себе

Володимир Олійник: Президент не боїться всю відповідальність брати на себе

Одним iз офіційних спікерів Партії регіонів наразі є і народний депутат Володимир Олійник. Депутатських повноважень удруге він набув рік тому, оскільки одразу після дострокових виборів 2007 року до парламенту не пройшов (йшов під №185 у списку ПР). Повернення в парламент для колишнього БЮТівця відбулося одразу після інавгурації Віктора Януковича (25 лютого 2010 року) та формування уряду Миколи Азарова (у березні). Новоспечені урядовці склали тоді депутатські мандати i на їхнi місця прийшли наступні у списку. Саме тому розмова «УМ» із Володимиром Олійником про підсумки першої річниці нової влади актуальна й для нього особисто. У своїх оцінках екс–суддя і екс–мер Черкас, окрім здобутків, не боїться говорити і про деякі помилки нової влади, водночас, не уникає спокуси винити в багатьох гріхах попередників з уряду Тимошенко. Зокрема, нині Президент і уряд змушені «виводити країну із прірви», в якій «ми ледь не опинилися через украй невигідні газові угоди», підписані Юлією Тимошенко в Москві у 2009 році.

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Залізні хрести» — на Симоненку

«Залізні хрести» — на Симоненку

Незважаючи на те, що Юрію Шухевичу так і не дали виступити з трибуни під час парламентських слухань, до Верховної Ради він прийшов недаремно. Син командира УПА вручив спікеру Верховної Ради Володимиру Литвину своє письмове звернення, у якому нагадав: народний депутат Петро Симоненко досі не виконав рішення Печерського районного суду Києва. Суть справи така: ще у 2007 році — після того, як Президент Віктор Ющенко підписав указ про відзначення 100–річного ювілею Романа Шухевича, — Петро Симоненко заявив, що Україна не повинна вшановувати пам’ять людини, яка одержала з рук Гітлера два «залізні хрести». Юрій Шухевич та його сестра Марія подали позов до суду з вимогою спростувати цю брехню.

Із українців по нитці — уряду реформа

Із українців по нитці — уряду реформа

Уряд впритул підійшов до втілення пенсійної реформи. Позавчора, як уже писала «УМ», у Верховній Раді пройшли парламентські слухання із цього приводу. І хоча фахового громадського обговорення урядового законопроекту не вийшло, «галочку» поставлено — формально про пенсійну реформу поговорили. Провладні ЗМІ запевняють: уже в березні парламент ухвалить пенсійні нововведення, а критично налаштовані експерти попереджають: нас насправді чекає чергове затягування пасків, а не справжнє реформування пенсійної системи.

Мовний наступ

Мовний наступ

Депутати Львівщини хочуть знати, як виконується Програма розвитку української мови та культури у Львівській області на 2010—2014 роки. «Ми повинні дати їй відповідну оцінку, — повідомив на прес–конференції голова облради Олег Панькевич. — Депутати, які є представниками громади, мають показати свою позицію в питанні мовного середовища, чи зменшилася кількість, умовно кажучи, у «маршрутках» російської попси, про що неодноразово говорилося, чи збільшилася кількість україномовної літератури, чи зменшилася кількість реклами на різних носіях на Львівщині і в місті Львові російською мовою».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не для ката наша хата?

Не для ката наша хата?

У парламенті зареєстровано законопроект, який пропонує заборонити встановлення пам’ятників Йосипу Сталіну та іншим особам, причетним до організації Голодомору в Україні. Авторами проекту виступили народні депутати із фракції «Наша Україна — Народна самооборона» Ірина Геращенко та Олександр Третьяков.

Тюремна весна Луценка

Тюремна весна Луценка

Печерський райсуд Києва продовжив термін утримання Юрія Луценка під вартою ще на два місяці — до 26 квітня. Рішення було ухвалене в середу під вечір. Суд заборонив представникам ЗМІ бути присутніми в залі засідань під час оголошення рішення, повідомила агенція УНІАН.

Всі статті рубрики