Мовний наступ

18.02.2011

Депутати Львівщини хочуть знати, як виконується Програма розвитку української мови та культури у Львівській області на 2010—2014 роки. «Ми повинні дати їй відповідну оцінку, — повідомив на прес–конференції голова облради Олег Панькевич. — Депутати, які є представниками громади, мають показати свою позицію в питанні мовного середовища, чи зменшилася кількість, умовно кажучи, у «маршрутках» російської попси, про що неодноразово говорилося, чи збільшилася кількість україномовної літератури, чи зменшилася кількість реклами на різних носіях на Львівщині і в місті Львові російською мовою».

Нагадаємо, більшість у Львівській обласній раді — націоналістично–«свободівська». Наступного вівторка, 22 лютого, вона викликає на килим для доповіді про мовну ситуацію нещодавно призначеного голову обласної держадміністрації Михайла Цимбалюка.

У проекті обласного бюджету на 2011 рік, поданому в обласну раду Львівською ОДА, не було передбачено коштів на виконання Програми розвитку української мови. Однак депутати наполягли, аби таке фінансування було, й виділили 540 тисяч гривень.