ЦИТАТИ ТИЖНЯ

18.02.2011

Юрій Луценко,
колишній глава МВС, в’язень Лук’янівського СІЗО
— про підсумки першого року Президента Януковича і суспільні настрої:

— Це був рік неправди, насильства й грабежу, недбало замаскованих імітацією реформ. Хотілося б передати йому (Януковичу), що, приймаючи рішення, які вбивають життя людей і країни, він повинен пам’ятати, що коли Му–Му випливла й вижила, вона стала собакою Баскервілів.

(«Коммєрсант–Україна»)

 

Віктор Янукович,
Президент України
— про наступні реформи:

— Ми не будемо це робити, як кажуть, з шашкою наголо. Ми будемо підходити обережно, використовуючи світовий досвід і адаптуючи його до українських умов.

(УНІАН)

 

Ганна Герман,
заступник голови адміністрації Президента
— про Юлію Тимошенко, яка сподівається, що революція в Єгипті перекинеться й на Україну:

— Обставини, в яких опинилася Тимошенко, зараз нагадують положення покинутої жінки. Коханий (у даному випадку влада) пішов до іншої. Що робить жінка в такій історії? Найчастіше — йде до перукаря. Я б на місці Юлі постриглася. Не в черниці, як радив їй Березовський. Я просто змінила б зачіску, стиль, і не тільки в одязі, а і в поведінці. Зайнялася б сиротами, наприклад... Змінила б гнів на милість. І замість полум’яних сердитих заклинань про те, який поганий Президент Янукович, писала б йому конкретні пропозиції про те, як поліпшити життя людей.

(«Українська правда»)

 

Михайло Погребинський,
політолог, директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології
— про недоінформування глави дер­жави:

— У мене складається відчуття, що якась частина команди Януковича, не маючи можливості прямо сказати шефові, де саме він не правий, хоче, щоб за них це зробила Тимошенко.

(«Форум»)

 

Володимир Демидко,
нардеп, заступник голови Партії регіонів
— про радикалізм ВО «Свобода»:

— «Свобода» — це українські політичні шахіди. Їм усе одно: підірвати — так підірвати, відпиляти голову пам’ятнику — так відпиляти... Вибухи в «Домодєдово» і підрив пам’ятника Сталіну в Запоріжжі — це практично одне й те саме! Сьогодні ми висаджуємо пам’ятник Сталіну, а післязавтра політичні шахіди зроблять непоправне!

(«Главком»)