Софія — київська, а не московська!

Софія — київська, а не московська!

Із вимогою не допустити передачу Національного заповідника «Софія Київська» у підпорядкування Міністерству культури вчора на Софійській площі зібралося близько двох сотень людей. Серед них — активісти з організацій «Збережи старий Київ», «Кияни проти руйнації» та працівники заповідника.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Перевізники проти «колгоспу»

Перевізники проти «колгоспу»

Учора тернополяни вперше за багато останніх років згадали, що значить довго чекати на зупинках та їхати у переповненому автобусі. Давно звикнувши, що «маршрутки» ходять одна за одною, люди не розуміли, що сталося, нервувалися, запізнювалися на роботу. Причиною ж усіх незручностей став короткий попереджувальний страйк перевізників, які в такий спосіб протестували проти нових умов конкурсу на здобуття права перевезення пасажирів у Тернополі. «Спілка перевізників і власників пасажирських автобусів Тернопільщини», до якої входить майже чотири десятки різних фірм, що займаються перевезеннями в обласному центрі, провела мітинг під стінами міської ради, а також тимчасово призупинила роботу приблизно третини всіх наявних у неї машин.

Убивця «в клітиночку»

Убивця «в клітиночку»

Інформацію про ймовірний успіх оперативників, посилаючись на власні джерела в тутешніх правоохоронних органах, першим оприлюднив севастопольський сайт «В городє». Мовляв, обличчя затриманого чоловіка збiгається з фотороботом підозрюваного в убивстві двох дівчаток, яке сколихнуло увесь Крим, і «вписується» в розіслані орієнтування. Саме цю особу начебто бачили з важкою картатою сумкою неподалік гаражного кооперативу «Мрія» 28 січня, де буквально день тому випадково натрапили на тіла Тані Мізіної і Насті Балябіної.

Сомалійці відчули смак крові

Сомалійці відчули смак крові

Сомалійські пірати, які 24 січня захопили судно «Белуга номінейшн», розстріляли вже двох моряків із 12 членів екіпажу. Ще один моряк зник безвісти. Нагадаємо, в складі екіпажу «Белуги» є й українці. Одному з них, а також філіппінському моряку вдалося втекти від морських розбійників. Зараз Дмитро Т. вже вдома, але коментувати події відмовляється, доки в полоні ще перебують його товариші.

Знай, освіто, своє місце!

Знай, освіто, своє місце!

Усього п’ять українських вишів потрапили до рейтингу кращих університетів світу Webometrics. Але ви їх марно шукатимите в першій десятці, сотні чи навіть тисячі. Найкращий результат з українських ВНЗ показав Львівський національний університет ім. Івана Франка, який посів лише 1443–тю сходинку рейтингу. На 1576–й позиції розташувався Київський національний університет імені Тараса Шевченка, а на 1608–й — Національний університет «Києво–Могилянська академія». Донецький національний технічний університет посів 1634–те місце, а на 1745–му опинився Харківський національний університет імені Каразіна.

Гречаний голод

Гречаний голод

Україна опинилася на порозі дефіциту гречки. Як уже писала «УМ», для поповнення гречаних запасів уряд збирається закупити 20 тисяч тонн китайської крупи, а поки що для того, аби зварити улюблену кашу, українцям доводиться побігати магазинами. На одному з центральних ринків Львова гречаної крупи не бачили вже кілька днів. Коли завезуть — невідомо. Нема гречки і у продуктових магазинах центральної частини міста. Продавець продуктового магазину в центрі Львова пані Надія розповідає, що востаннє гречку привозили ще два тижні тому за ціною 16 гривень за кілограм. Щойно крупа з’являється в магазині або на ринку — її одразу розкуповують.

«Гарячий» відпочинок

«Гарячий» відпочинок

Вогонь охопив один із корпусів «Санаторію Поділля» в місті Хмільник близько 23–ї години понеділка. Коли пожежники прибули на місце НП, полум’я встигло охопити 300 квадратних метрів будівлі. Складнощів роботі вогнеборців додавала та обставина, що займання сталося пізно ввечері — коли більшість відпочивальників уже готувалися до сну.

Всі статті рубрики