Микола Коханівський: Для революції нам не вистачає мітингу на 50 тисяч

Микола Коханівський: Для революції нам не вистачає мітингу на 50 тисяч

Якщо слово «напалм» кинути у веб–пошук, висвітиться безліч статей, із яких можна дізнатися про спосіб його виробництва. І вже за саму таку цікавість, зафіксовану в кеш–пам’яті комп’ютера, вас можуть підозрювати у терористичній діяльності. Принаймні глава МВС Анатолій Могильов минулої п’ятниці з трибуни парламенту назвав одним з аргументів допиту журналістки–блогерки Олени Білозерської наявність у її комп’ютері інструкції з виготовлення вибухової речовини.

Протягом останніх тижнів українська міліція затримала близько півтора десятка націоналістів. Більшість із них пов’язують із руйнацією статуї Сталіна в Запоріжжі або у зберіганні зброї (здебільшого йдеться про членів ВО «Тризуб»).

Масові затримання націоналістів, серед яких, крім «тризубівців», і члени партії «Свобода», і позапартійні особи, викликали протест опозиційних активістів, митців та інших небайдужих. «Я патріот. Це злочин?», «Я також ненавиджу Сталіна. Я злочинець» — із такими гаслами відбулися пікети під МВС та адміністрацією Президента.

Один із найяскравіших промовців на цих акціях протесту — Микола Коханівський, відомий руйнацією пам’ятника Леніну на Бессарабці в Києві. У своїх виступах активіст Конгресу українських націоналістів називає Януковича «гопником», а Могильова — «новітнім опричником». Попри те, що Микола досі підсудний і перебуває на підписці про невиїзд, він не зупиняється у своїй радикальності. Наразі його мета, як він каже, — згуртувати українців до боротьби, а вже потім — діяти.

Слова Коханівського — по суті, вияв настроїв певної патріотичної частини українського суспільства, яка вже не є такою гуманною, як під час Помаранчевої революції, а дедалі частіше замислюється про силові кроки задля зміни влади.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Забронзовілі «сині», колишні «фіолетові»

Забронзовілі «сині», колишні «фіолетові»

Члени Харківської обласної організації Партії регіонів вирішили, що історичні етапи становлення й діяльності їх­ньої політичної сили вже заслуговують окремої експозиції, тому активно приступили до створення... музею Партії регіонів. Розмістять цей заклад на першому поверсі головного обкомівського офісу по вулиці Скрипника, 4. Відвідувачів пускатимуть у музей безкоштовно. Відкриття заплановано на жовтень цього року.

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вікторе Федоровичу, вам дзвінок!

Вікторе Федоровичу, вам дзвінок!

Сполучені Штати Америки вважають, що надання Чехiєю політичного притулку екс–міністрові економіки Богдану Данилишину має стати сигналом для Києва. Про це заявив помічник держсекретаря США з питань демократії та прав людини Томас Меліа під час розмови з журналістами у Брюсселі.

Діалог перед погромами?

Діалог перед погромами?

Відритий лист глави уряду Криму Василя Джарти до керівника Меджлісу кримських татар, народного депутата України Мустафи Джемілєва, продиктований «наміром покласти край ситуації, пов’язаній із так званими кримськотатарськими земельними самозахватами», повідомляє прес–служба Радміну АРК. Такими «галявинами протесту», приміром, Сімферополь оточений від березня 2006 року. Ділянки «застовпили» переважно тимчасовими сарайчиками з ракушняку, які самі по собі потроху розвалюються, а територія навколо заростає бур’яном. Окремі спроби ліквідувати самобуди навіть за рішеннями судів і повернути ділянки законним власникам, себто тим, хто має на них акти про власність, у деяких селах Сімферопольського району не увінчались успіхом. Ситуація справді «зависла».

Злука, але не влади з народом

Злука, але не влади з народом

Соборність — єдність українських земель — це тема, на яку прийнято багато говорити в політикумі й суспільстві. І влада, й опозиція, й «прості патріоти» 22 січня «єднатимуть береги Дніпра». Зібрання, віча, живі ланцюги й автопробіги — все це дає підстави думати, що День Соборності — таки народне свято.

Лише соборна нацiя може бути сильною

Лише соборна нацiя може бути сильною

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Viribus unitis («В єдності сила»). Цей латинський девіз, давно сформульований і застосований для іншої держави, завжди залишається актуальним для України.

Дев’яносто два роки тому в Києві відбулася подія, яка на вiки наперед визначила вектор історичного розвитку в Східній Європі. Учергове за кiлька останнiх столiть був зроблений ще один крок до відродження Української держави. При цьому об’єднання УНР і ЗУНР стало одним з унікальних для світової історії прикладів демократичного, не експансіоністського, збирання територій в єдиній суверенній державі.

Всі статті рубрики