НОВИНИ ПЛЮС

21.01.2011

Справа про отруєння Ющенка

Генеральна прокуратура викликає лідера «Нашої України» Віктора Ющенка на допит у кримiнальнiй справі про його отруєння. «Після зміни керівництва Генпрокуратури це перший виклик Ющенка на допит як потерпілого, — повідомила прес–служба «НУ». — До цього ГПУ надсилала йому листи із запрошенням для здачі крові для «повторної експертизи». Початок допиту — сьогодні о 10.00.

«Гранітна» справа

Київська міліція не порушувала кримінальних справ за псування Партією регіонів плитки на майдані Незалежності через відсутність заяв від комунальних служб. Про це заявили у ЦГЗ МВС, коментуючи порушення кримінальної справи за фактом псування майна під час акції протесту проти Податкового кодексу. «У 2005 і 2007 роках подібних заяв до слідчого управління київської міліції не надходило. Якби вони надійшли, тоді було б також порушено кримінальну справу на основі документів, що підтверджують збитки», — повідомила прес–служба.

Візити

Сьогодні завершується візит Президента України до Японії. У Країні Схiдного Сонця Віктор Янукович, зокрема, покатався на ультрасучасній електричці — під час трансферу з Токіо до Кіото. Як повідомив телеканал СТБ, для мандрівки Януковича винайняли цілий вагон бізнес–класу, притому що один квиток у перерахунку коштує 1300 гривень. Поїзд подолав дистанцію у 480 км за 2,5 години. Телеканал «1+1» повідомив, що почту Януковича не вдалося домовитися з місцевою владою, щоб через ВІП–вагон не ходили інші пасажири. «Тож двері з обох боків охорона заблокувала на свій страх та ризик», — повідомив кореспондент ТСН.

Наприкінці візиту Віктор Янукович поспілкувався з викладачами і студентами Кіотського університету. Він, зокрема, побажав, щоб «у саду людства українська вишня і японська сакура цвіли поряд».