Вікторе Федоровичу, вам дзвінок!

21.01.2011
Вікторе Федоровичу, вам дзвінок!

Європа й Америка вважають, що Україна Януковича дедалі більше «білорусизується» й «русифікується». (Фото з архіву Рейтер.)

Сполучені Штати Америки вважають, що надання Чехiєю політичного притулку екс–міністрові економіки Богдану Данилишину має стати сигналом для Києва. Про це заявив помічник держсекретаря США з питань демократії та прав людини Томас Меліа під час розмови з журналістами у Брюсселі.

«Я думаю, що рішення чеського уряду має стати дзвінком для уряду України щодо того, як Європа і міжнародне співтовариство сприймають ці процеси та шлях розвитку України», — сказав, за повідомленням УНІАН, пан Меліа. Він зауважив, що ситуацiя в Україні з демократiєю викликає занепокоєння у США, зокрема вибiркове застосування правосуддя.

Сьогодні представник Держдепу перебуватиме в Україні. Він планує обговорити останні події, які стосуються розвитку демократії й дотримання прав людини. У графіку Мелiа — бесіди з представниками влади, опозиції та неурядових організацій.

Тим часом Посольство США в Україні оприлюднило заяву, в якій спростовує припущення, нiби уряд США заздалегідь знав про рішення чеської влади щодо Данилишина або й впливав на припис МВС Чехії. «Ці повідомлення абсолютно хибні. Жодних консультацій з урядом США або його інформування не відбувался», — заявило посольство США.

 

ВІДГУК

Глава адміністрації Президента Сергій Льовочкін вважає, що надання політичного притулку Богдану Данилишину не позначиться на стосунках офiцiйного Києва з Європейським Союзом. «Це жодним чином не вплине на переговори з ЄС щодо зони вільної торгівлі та безвізового режиму», — сказав Льовочкін на вчорашньому брифінгу. Головний «канцелярист» Віктора Януковича переконаний, що тема кримінальних справ в Україні проти опозиції «трохи гіпертрофована зі значними перебільшеннями».

 

АНЕКДОТ ДНЯ

Зранку Янукович прокинувся в «Межигiр’ї», вийшов на балкон, задоволено потягається, погладжуючи живота, що останнiм часом помiтно побiльшав.

Сонечко, що вже пiднялося над лiсом, звертається до Януковича:

— Вiтаю тебе, Федоровичу! Щасливого тобi дня. Хай вiн принесе тобi задоволення. Бажаю тобi зробити сьогоднi найбiльше добра для людей, для держави.

Щасливий Янукович поїхав на роботу. Надвечiр повертається, знову виходить на балкон, звертає погляд у бiк Сонечка, що вже заходить.

— Ти пiдар, падлюко, нiкчема, зек кончений! Ти цiлий день даремно проциндрив, — Сонечко було вже безкомпромiсним.

— Чому, Сонечко? — почав розгублено мямлити Янукович. — А вранці ж ми так гарно...

— Не забувай, що сонце сходить на Сходi, а заходить на Заходi!