Комуніст у «Тюрмі на Лонцького»

Комуніст у «Тюрмі на Лонцького»

Днями у Львові, нарешті, визначили подальший режим роботи Музею «Тюрма на Лонцького», який прославили допити в СБУ його директора Руслана Забілого. Перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Мирон Янків провів робочу зустріч iз заступником голови Українського інституту національної пам’яті Олегом Омельченком та працівниками центрального апарату СБУ на предмет виконання указу Президента. Нагадаємо, Віктор Янукович дав доручення передати цілісний майновий комплекс Національного музею–меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» УІНП.

Ваш приклад — заразний

Ваш приклад — заразний

Учора під стіни російської амбасади в Києві прийшли пікетники. Учасники акції — журналісти і громадські діячі — звернулися через російських дипломатів до керівництва Кремля з вимогою об’єктивно і всебічно розслідувати жорстокий напад на журналіста російського видання «Коммєрсант» Олега Кашина. Українські журналісти побоюються, що таке може повторитися і в Україні. Крім того, на думку пікетників, «регіональна» влада, яка на тлі значного потепління українсько–російських стосунків дедалі частіше переймає методи керівництва сусідньої держави в «роботі» з незалежними журналістами і демократичними інститутами, після п’ятирічної перерви повернулася до практики застосування репресій.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

А тепер — до «Моря»

А тепер — до «Моря»

Українські митарі й правоохоронці почали «підкопуватися» під перлину затишного алуштинського Професорського кутка, що представляє собою шість сучасних віл на території приморського парку розміром вісім гектарів і пам’ятник садово–паркового мистецтва, ще три роки тому. Питання начебто ставилось руба: будь–що повернути ласе ВАТ «Море», яке дісталося депутатові російської Держдуми, власнику Національного резервного банку і просто багатію Олександру Лебедєву, статки якого, за версією журналу «Форбс», оцінюються у 2 мільярди доларів. Але тоді «помаранчевій» владі провести законно й успішно «експропріацію» виявилось не до снаги. Чи, можливо, взагалі не було таких намірів.

Борони проти більшовиків

Борони проти більшовиків

Героям установили пам’ятник у центрі села Легедзине. Монумент, автором якого є черкаський скульптор Микола Теліженко, виготовлений у вигляді рушників, складених хрест–навхрест. На кожному з них викарбувані символи епохи становлення України — трипілля, козацька доба, початок минулого століття. Біля пам’ятника, висота якого сягає 2,5 метра, поставили чотири борони — аби теперішнє покоління ніколи не забувало про героїчне повстання своїх земляків 90 років тому.

До Європи ближче з Донецька?

До Європи ближче з Донецька?

Із 1 листопада набув чинності договір про взаємне представництво при оформленні короткострокових Шенгенських віз між Чеською та Французькою республіками, повідомило Міністерство закордонних справ нашої держави, посилаючись на інформацію посольства Чехії в Україні. Це означає, що з 1 листопада громадяни України, які бажають відвідати Францію з метою туристичної поїздки, у справах бізнесових чи приватних, можуть подати документи на оформлення короткострокової Шенгенської візи до генконсульства Чехії в Донецьку. Проте це правило не поширюватиметься на оформлення віз iз метою одруження.

Повечеряли — і в лікарню

Повечеряли — і в лікарню

Студенти одразу двох факультетів університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба звернулися до лікарів зі скаргами на здоров’я. В одинадцятьох із них хвороба виявилася у легкій формі — їх деякий час турбував лише головний біль. Десятьом, навпаки, стало дуже зле через діарею та нудоту, тому їх відправили на лікування до Військово–медичного клінічного центру Північного регіону в Харкові. Ще 39 курсантів потрапили до медичної частини свого ВНЗ. В усіх хворих медики діагностували гострий гастроентероколiт у легкій формі.

Гори–гори ясно!

Гори–гори ясно!

Чомусь здавалося, що таке свято, як День української писемності та мови, Президент Віктор Янукович навіть не помітить. Аж ні, помітив, ще й написав із цієї нагоди привітання. «Українська мова — душа нації, найбільший духовний скарб, переданий нам пращурами», — розмірковує про вічне глава держави. «Переконаний, українська мова як безцінне надбання народу й надалі буде консолідуючою силою нашого суспільства, надійно захищеною на благо нашої держави. Нехай рідне слово стане для нас оберегом на все життя», — заливався соловейком у своєму привітанні Янукович. Але чомусь те «безцінне надбання» нині аж ніяк не є «консолідуючою силою». Та й було б воно «надійно захищеним» — небайдужі українці не прийшли б учора під стіни адміністрації Президента з вимогою не допустити ухвали дражливого Закону «Про мови в Україні».

Всі статті рубрики