«Нардепи вже чотири роки не отримували квартир!»

«Нардепи вже чотири роки не отримували квартир!»

Народні депутати не люблять говорити про свої привілеї та зарплати — не додає ця тема популярності парламентарiям в очах народу. У пересічних українців уже є чітко сформований стереотип: депутати лише даремно проїдають державний хліб, колотяться й працюють «кнопкодавами», дбаючи про шкурні інтереси. Та ще й про збільшення на рік терміну мандатів — як–от зараз, усупереч вимозі нової–старої Конституції про чотирирічну каденцію.

Тим часом парламентські «завгоспи» божаться: не так уже народні обранці й жирують, як здається простим смертним. Поговорити з «УМ» про витрати на утримання парламенту та благополуччя нардепів погодився секретар Комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради, член фракції «НУНС», заступник голови Народного руху України В’ячеслав Коваль. Він — давній парламентський апаратник; очолював апарат ВР ще тоді, коли в парламенті заправляв Віктор Медведчук.

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вони пішли іншим шляхом

Вони пішли іншим шляхом

Усе як завжди, тільки гірше. Цього року Окружний адмінсуд Києва знову заборонив проведення на Покрову Маршу УПА, але не лише на майдані Незалежності, а й на Хрещатику та Європейській площі, куди націоналісти збиралися піти, якщо заборонять Майдан. Як завжди, паралельно iз заявкою націонал–патріотів свою заявку на акції в центрі столиці подали комуністи, а суд пізно ввечері, аби не було часу опротестувати, заборонив масові виступи 14 жовтня всім, «щоб чогось не сталося».

Юля під перевіркою

Юля під перевіркою

Перед місцевими виборами Юлія Тимошенко отримала укол від опонентів: наближені до Партії регіонів міжнародні аудитори знайшли в діяльності її уряду ознаки корупційної діяльності. «Розслідування виявило докази нецільового використання державних коштів і шахрайства за участю посадовців попереднього уряду України, деяких міністерств і приватних компаній», — йдеться в аудиторському звіті. Перевірку здійснювали компанії Trout Cacheris, PLLC і Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP, за участю Kroll, Inc.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Блакитний» вагон без двох С.В.

«Блакитний» вагон без двох С.В.

Позавчора надвечір Президент Янукович уперше застосував право, надане оновленою Конституцією (тобто повернутою рішенням КС редакцією 1996 року): самотужки відправив у відставку двох віце–прем’єр–міністрів — Володимира Сівковича та Віктора Слауту. Перший займався координацією «силових» відомств, другий — АПК. Нова–стара Конституція передбачає наявність лише трьох віце–прем’єрських посад, тож двоє із п’яти заступників Азарова мусили перейти на іншу роботу.

Місія триває

Місія триває

Учора в день свята Покрови Пресвятої Богородиці та 68–ї річниці від створення УПА голова партії «Наша Україна» поклав квіти до могил в’язнів, закатованих влітку 1941–го енкаведистами в урочищі Дем’янів Лаз на околиці Івано–Франківська.

Товаришам із «Тюрми»

Товаришам із «Тюрми»

Найемоційнішою частиною візиту голови політради «Нашої України» на Львівщину стало відвідання музею «Тюрма на Лонцького» — вчора Валентин Наливайченко зустрівся там із колишніми політв’язнями. Найбільш запеклою виявилась розмова зі знаною дисиденткою Іриною Калинець, обуреною політикою нинішнього шефа українських спецслужб Валерія Хорошковського. Вона заявила: «Сьогодні ми, політв’язні, опинилися перед тим фактом, що Хорошковський передає наші документи людям, котрим ми не бажаємо їх передавати». Наливайченко пообіцяв надати колишнім політв’язням юридичний супровід від партії «Наша Україна».

Всі статті рубрики