НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Де ночують «регіонали»

Де ночують «регіонали»

Цього тижня закінчується реєстрація кандидатів у місцеві органи влади й починатиметься агітація. Судячи з повідомлень ЗМІ, провладна Партія регіонів у багатьох областях здобувала перше місце в бюлетені в нечесний спосіб. І так само повсюдно «Регіони» тиснуть на конкурентів, застосовуючи адмінресурс і погрози. Один із прикладів — «як це робиться на Полтавщині» — кореспондентові «УМ» виклала голова Кременчуцької районної організації Партії зелених України Людмила Хероїм.

«Найвищий час діяти»

«Найвищий час діяти»

Керівництво партії «На­ша Україна» закликає громадян виходити на майдани для боротьби з діями влади у мовній та конституційній сфері. «Нинішня влада зухвало дала зрозуміти всім: думка людей їй не була і не буде потрібна. Відтепер чинний Президент та парламент можуть діяти в рамках повноважень, на які вони не одержували мандат від виборців. Ця ситуація немає нічого спільного з правом та народовладдям», — заявила президія політради «НУ».

Бумеранг під Києвом

Бумеранг під Києвом

Активісти київського обласного осередку партії «ВО «Батьківщина» вчора оголосили голодувати з вимогою зареєструвати списки кандидатів у депутати облради, що були затверджені на легітимній партійній конференції. «Ми починаємо голодування і (...) вимагаємо забезпечити у відозві обласних «тимошенківців». Вони обіцяють утримуватися від їжі, «поки київська обласна ТВК не скасує своє ганебне рішення про реєстрацію списків від псевдо–«Батьківщини».

Поділ пирога і терміну придатності

Поділ пирога і терміну придатності

Учора, після тижневої відсутності «під куполом», народні депутати заходили в будівлю, яка має значно менше повноважень, аніж було до 1 жовтня. Втім у більшості парламентаріїв настрій був піднесений, а особливо — у висуванців Партії регіонів. Воно й зрозуміло: після рішення Конституційного Суду їхній лідер–Президент здобув чимало важливих преференцій, а відтак посилився і вплив «синьої» партії.

А небо осінню — синє, та не зовсім

А небо осінню — синє, та не зовсім

«Регіонали» на місцеві вибори–2010 не йдуть — вони пруть, ніби танками. Таке враження в автора цих рядків склалося, зокрема, після відвідин рідної Черкащини. Район, у якому Партія регіонів на попередніх виборах набирала не більше 5—8 відсотків голосів, із приходом нової райдержадміністрації від Януковича зненацька «посинів». Райрада, де раніше переважали націонал–демократи й «помаранчеві», — теж. Мешканці Центральної України «прогинаються» під нову владу, бо та відверто застосовує адмінресурс, лякає позбавленням роботи, а посадовців — позбавленням крісел. Вибору практично немає: або робота, яка дає шматок хліба, або безробіття.

Проте не такі вже й монолітні ряди провладної партії, як намагаються представити її очільники. Виявляється, навіть авторитарна за своєю суттю система теж може давати тріщини. Красномовним прикладом цього може служити розкол фракції Партії регіонів не де–небудь, а в самій серцевині «синіх» — на Донеччині.

Всі статті рубрики