НОВИНИ ПЛЮС

06.10.2010

Відділ кадрів

Післязавтра Прем’єр–міністр подасть Президентові пропозиції щодо зміни складу Кабінету Міністрів відповідно до вимог нової–старої Конституції. «У п’ятницю ми з ним (Віктором Януковичем) зустрінемося і обговоримо пропозицію, з якою уряд вийде», — повідомив учора Микола Азаров.

Студенти здатні на нову революцію

Активна студентська громадськість готова до акцій протесту та революцій, як у 1990–му та 2004 роках. Про це свідчать дані опитування голів студентських організацій, проведенного Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Кучеріва. Директор ФДІ Ірина Бекешкіна навела такі дані: 28 із 38 опитаних студентських лідерів вважають, що молодь здатна до акцій протесту. Більшість із них особисто готова брати участь у акціях і знайома з подіями «революції на граніті» 1990 року. Пасивність же молоді зараз, за даними дослідження, обумовлена розчаруванням у політиці та Помаранчевій революції.

Новий «союзник»

Постійний представник Президента України в Криму Сергій Куніцин балотуватиметься до кримського парламенту від партії «Союз». Перед цим керівник Блоку Куніцина не зміг пройти у список Партії регіонів.

Депутат засудив журналістку

Народний депутат Юрій Бут (екс–«НУНС») відсудив у журналістки «5–го каналу» Ольги Сніцарчук 20 тис. грн. за те, що вона назвала його у своєму сюжеті «відщепенцем». Таке рішення ухвалив Апеляційний суд, залишивши у силі ухвалу Феміди першої інстанції — Подільського райсуду Києва. У позовній вимозі Бут вимагав компенсацію у розмірі 100 тис. грн. «Я був змушений посилено піклуватися про стан свого здоров’я, намагаючись вийти з шокового стану та повернутися до нормального життя й роботи, я почав приймати медичні препарати, стабілізуючи нервову систему і психіку», — так Бут обґрунтував позовні вимоги.

Учора депутат, який свого часу вийшов із коаліції БЮТ і «НУНС», бігав у Раді усміхнений.