Бумеранг під Києвом

06.10.2010

Активісти київського обласного осередку партії «ВО «Батьківщина» вчора оголосили голодувати з вимогою зареєструвати списки кандидатів у депутати облради, що були затверджені на легітимній партійній конференції. «Ми починаємо голодування і (...) вимагаємо забезпечити у відозві обласних «тимошенківців». Вони обіцяють утримуватися від їжі, «поки київська обласна ТВК не скасує своє ганебне рішення про реєстрацію списків від псевдо–«Батьківщини».

Напередодні обласна територіальна виборча комісія відмовила «вірним» «тимошенківцям» у реєстрації їхнього списку на підставі того, що від «Батьківщини» вже зареєстровано список на чолі з колишнім головою облради від БЮТ Володимиром Майбоженком, якого раніше виключили з лав «Батьківщини». «Вірні» Юлії Тимошенко говорять про «перекуплення» Майбоженка «регіоналами». Заангажовані органи юстиції вже віддавна не реєструють зміну керівника БЮТівського обкому, тож до виборів він підійшов із партійною печаткою на озброєнні.

По суті, партія Тимошенко на Київщині, як і ще в деяких областях, стала не лише жертвою ницої технології партії влади, а й жертвою власної продажності. На минулих виборах БЮТ узяв більшість у Київській облраді самотужки — такою високою була тут популярність Тимошенко. Однак список було сформовано з представників бізнесу, висуванців земельних і фінансових магнатів на кшталт пана Губського. Тож коли до влади прийшов Янукович, ті, хто купував місця у списку БЮТ, повелися вже на фінансові пропозиції Партії регіонів. Зокрема, пан Майбоженко з великою частиною фракції підтримав у облраді нову, вже «синю», більшість.

Тепер «тимошенківський» голова обкому «Батьківщини» нардеп Костянтин Бондарєв говорить, що ТВК «у секретній обстановці» зареєструвала партію–клон. Бондарєва ж разом із депутатом–юристом Сергієм Власенком 2 жовтня навіть не пустили до приміщення комісії — «правоохоронці застосували фізичну силу», інформує прес–служба БЮТ. «Зараз вони (члени ТВК) сліпо виконують вказівки адміністрації Президента і вірять у свою безкарність. Втім рано чи пізно їм доведеться відповідати за свої дії», — каже Бондарєв.

«Батьківщина» ж, роблять висновок навіть деякі колеги по опозиції, за давні гріхи розплачується саме тепер.