«Найвищий час діяти»

06.10.2010

Керівництво партії «На­ша Україна» закликає громадян виходити на майдани для боротьби з діями влади у мовній та конституційній сфері. «Нинішня влада зухвало дала зрозуміти всім: думка людей їй не була і не буде потрібна. Відтепер чинний Президент та парламент можуть діяти в рамках повноважень, на які вони не одержували мандат від виборців. Ця ситуація немає нічого спільного з правом та народовладдям», — заявила президія політради «НУ».

«Влада готує мовний переворот, маючи на меті обмежити використання української мови і вихолостити національну суть нашої державності», — констатує керівництво «НУ». Вчора активісти партії пікетували парламент саме з вимогою не приймати новий закон про мови, підготовлений «регіоналами». Близько 250 активістів підійшли до стін із помаранчевими прапорами і гаслами: «Кучмізм не пройде», «Є мова — є майбутнє», «Одна мова — одна країна», «Русифікації — стоп!» тощо.

У рамках акції «Наша Україна» планує провести низку громадських протестів на місцях — «помаранчеві» активісти пікетуватимуть облдержадміністрації та облради.