Вождь із заплямованим мундиром

Вождь із заплямованим мундиром

Луганські комуністи, як і погрожували, «прикрасили» вулиці міст «біг–мордами» із зображенням Йосипа Сталіна. На одному з варіантів біг–борда колишній радянський вождь зображений поруч із «дошкою пошани», на якій милують око фотопортрети сталінських маршалів. На іншому — в компанії з головними «буржуями» планети Черчіллем і Рузвельтом (судячи по сталінській шинелі, фото з ялтинського саміту). Напис у верхньому правому куті запевняє: «Смогли они, сможем мы. Победа будет за нами!». На третьому варіанті біг–борда самого Йосипа Віссаріоновича немає. Натомість на ньому постає генерал де Голль, який наче виголошує тост на честь свого вусатого союзника.

Врятувати рядового українця

Врятувати рядового українця

Організаційний комітет Народного комітету порятунку України запрошує лідерів усіх демократичних сил приєднатися до діяльності комітету. Засідання оргкомітету — перша спроба на центральному рівні формалізувати народний спротив, який спалахнув після підписання «харківських» угод.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Де Сталін — там смерть

Де Сталін — там смерть

Відкриття пам’ятника Йосипо­ві Сталіну в Запоріжжі вчора стало скандальним і трагічним водночас. Під час акції померла людина, ще двох осіб госпіталізували.

Статую кривавого червоного диктатора встановили на вулиці Комунарівській у Жовтневому районі Запоріжжя — на вході до офісу обкому Компартії. Саме обласний комітет КПУ виступив із відповідною ініціативою, заявивши, що, оскільки пам’ятник стоятиме на «його» території, дозвіл місцевої влади не потрібний. І мерія фактично погодилася з такою позицією.

Зрада, Рада та імпічмент

Зрада, Рада та імпічмент

Минуло трохи більше двох місяців, як Віктор Янукович став Президентом України, — а в парламенті вже зареєстровано проект постанови про імпічмент главі держави. Народний депутат Григорій Омельченко пропонує створити спеціальну тимчасову слідчу комісію для розслідування «діянь, які містять ознаки злочинів». За українським законодавством, створення комісії — перша ланка в процедурі імпічменту.

Допитана «Свобода»

Допитана «Свобода»

Сьогодні на допит до слідчого управління столичної міліції викликано лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока. Статус відомого націоналіста — свідок на відкритій минулого тижня справі про групове порушення громадського порядку щодо подій, які відбулися біля стін Верховної Ради 27 квітня 2010 року. Нагадаємо, що тоді чимало політичних сил та їхніх активістів протестували проти ратифікації Харківських домовленостей Медведєва—Януковича щодо продовження перебування Чорноморського флоту РФ на території України до 2042 року. Від розлючених громадян тоді дісталося «на горіхи» й правоохоронцям (натовп ледь не прорвав їхні лави), але нині «під роздачу» міліції потрапили лише «свободівці».

Всі статті рубрики