НОВИНИ ПЛЮС

06.05.2010

Збитки від бійки

Під час парламентського засідання 27 квітня, на якому ратифікували «флотські» угоди з Росією, Верховній Раді було завдано збитків на суму понад 100 тисяч гривень. «Це за попередніми підрахунками. Але я впевнений, що сума може виявитись більшою, бо підрахували тільки шкоду технічному обладнанню, а те, у скільки обійдеться ремонт покриття, меблів, на сьогодні це ще не відомо», — повідомив Голова Верховної Ради в інтерв’ю агенції «Інтермедіаконсалтинг».

Яким був Першотравень

На День солідарності трудящих в Україні відбулося кількадесят масових акцій. На демонстрацію в Києві прийшло кілька тисяч прихильників партій, які входять до Блоку лівих сил. Колону демонстрантів очолили лідери комуністів Петро Симоненко та Адам Мартинюк, голова СДПУ (о) Юрій Загородній, лідер партії «Союз лівих сил» Василь Волга, голова партії «Справедливість» Станіслав Ніколаєнко. У центрі Києва відбулася й акція Федерації профспілок України. Молодші супротивники капіталізму — представники радикальних організацій на кшталт «Антифа» — влаштували в столиці «Марш колективної дії».

Першотравнева демонстрація в центрі Сімферополя виявилося найбільшою в Україні й зібрала до 30 тисяч осіб. Активісти несли прапори радянських республік, партійні прапори і транспаранти на кшталт «Захистимо своє право на російську мову!», «Неофашизм не пройде!».

Медіа для мас

За підсумками 2009 року найбільшим ворогом преси в Україні є Генеральний прокурор Олександр Медведько. Про це йдеться в прес–релізі Київської незалежної медіа–профспілки за результатами експертного опитування. Медведько отримав перше місце, бо ГПУ не розкрила жодного резонансного злочину проти журналістів, а також тому, що прокуратура Печерського району Києва відмовила у порушенні кримінальної справи стосовно депутата від КПУ Олександра Ткаченка, який зламав мікрофон знімальній групі СТБ. Сам Ткаченко посів друге місце.

Також ворогами названі колишня Прем’єр Юлія Тимошенко (за проблеми з акредитацією), екс–голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ганна Герман (за пробачення депутата Калашникова, втручання в програму «Шустер Live»), голова райради у місті Житомир Сергій Крутій, суддя Автозаводського районного суду міста Кременчука Сергій Нестеренко, голова партії «Єдиний центр» Віктор Балога, екс–голова Львівського апеляційного адмінсуду Ігор Зварич та лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

* * *

Шестеро журналістів газети «Експрес» прикували себе залізними ланцюгами до останнього вагону потяга «Будапешт—Москва» у Львові. Працівники газети проводять акцію протесту «Куди їдемо?». Вони вимагають від Генпрокуратури порушити кримінальну справу за статтею «перешкоджання журналістській діяльності».