У космос на... вертольоті

У космос на... вертольоті

Імена та прізвища одразу чотирьох льотчиків­космонавтів — Олексія Леонова, Петра Климука, Володимира Аксьонова й Анатолія Левченка — викарбувані на меморіальній дошці, яка днями з’явилася на приміщенні Кременчуцького льотного коледжу Національного авіаційного університету. Такою вагомою космічною «візиткою» може похвалитися далеко не кожен профільний навчальний заклад навіть вищого рівня. Тим паче що йдеться про квартет «найзірковіших» підкорювачів космосу, три з яких свого часу одержали по дві Золоті зірки Героя.

«Сталінська сотня» — за!

«Сталінська сотня» — за!

У козацькому краї не вщухають «пристрасті по Сталіну». Хтось запустив інтернет­«качку», ніби обком КПУ вже порозумівся з дирекцією Національного заповідника «Хортиця», і пам’ятник стане «окрасою» легендарного острова. Генеральний директор заповідника Максим Остапенко змушений був публічно спростовувати цю нісенітницю: «Неподалік історико­культурного комплексу «Запорозька Січ» дійсно буде скульптура вусаневі з люлькою, але мова ж про Тараса Бульбу! На Хортиці, доки я тут, Сталіна не буде, бо звеличування цієї особи вважаю блюзнірством. Його бюстами обком партії нехай «прикрашає» свої столи в офісі!»

Бій снарядам

Бій снарядам

Більше шістдесяти родин військовослужбовців, які обслуговували лозівський склад боєприпасів, і досі не покинули небезпечну зону. Тобто живуть фактично в оточенні присипаних землею снарядів, які не вибух­нули під час горезвісної пожежі влітку ще позаминулого року. Про це повідомив ЗМІ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Мене дуже дивує, що людей досі не відселили», — сказав він. — Міністр МНС Нестор Шуфрич дав доручення підшукати їм необхідне житло. У нас є розуміння того, як це зробити, і зараз ми відпрацьовуватимемо цю проблему безпосередньо в Кабміні».

Відмити білих лебедів

Відмити білих лебедів

Днями до чергового Головного управління МНС У Чернігівській області надійшло повідомлення про те, що на території міського полігону твердих побутових відходів, що розташований на околиці обласного центру, у відстійнику для зберігання рідких промислових хімічних відходів плавають два лебеді.

У бродячих псів — фотосесія

У бродячих псів — фотосесія

Оригінальний спосіб зменшення загроз від бездомних собак (торік, за неповною статистикою, на їхню агресивну поведінку поскаржилося близько півтисячі мешканців обласного центру Прикарпаття) придумали в місцевому комунальному підприємстві «Муніципальна інспекція з благоустрою».

Всі статті рубрики