У бродячих псів — фотосесія

30.04.2010

Оригінальний спосіб зменшення загроз від бездомних собак (торік, за неповною статистикою, на їхню агресивну поведінку поскаржилося близько півтисячі мешканців обласного центру Прикарпаття) придумали в місцевому комунальному підприємстві «Муніципальна інспекція з благоустрою». Її працівники, озброєні цифровими фотоапаратами, регулярно прочісують найпривабливіші для бродячих псів місця перебування, переважно території біля міських ринків, і роблять «портрети» чотирилапих приблуд. Потім собачі світлини разом з адресами щойно виявленої їх дислокації інспектори передають керівництву спеціалізованого підприємства «Полігон», яке займається виловом псів. Більшість із них стерилізуватимуть і «прикрасять» розпізнавальними ошийниками..

«Ми намагаємося гуманно ставитися до цих беззахисних тварин, проте самотужки вирішити проблему не в змозі, — розповів «УМ» виконувач обов’язків начальника «Муніципальної інспекції з благоустрою» Степан Кукула. — І справа не тільки в бракові коштів для облаштування для них сучасних притулків. Передусім — це проблема суспільної моралі. І боротися треба з причинами, а не з їх наслідками».

Очевидно, захисникам тварин варто менше красуватися з плакатами, а більше переконувати співвітчизників не вчиняти позвірячому, викидаючи на вулицю приручених братів наших менших.