«Дебати» в Альпах

«Дебати» в Альпах

Якщо на особисті дебати між двома кандидатами у президенти сподіватися було марно (як заздалегідь переможений у словесному поєдинку Віктор Янукович категорично відмовлявся від запланованої в рамках виборчих перегонів зустрічі з Юлією Тимошенко в ефірі Першого національного телеканалу), то заочно учасникам другого туру президентських виборів «подебатувати» вдалося. Хоч і не віч–на–віч, зате в присутності вельми солідної аудиторії — учасників українського ланчу, який уже кілька років поспіль проводить у Давосі олігарх Віктор Пінчук. Цей захід проходить одночасно зі Світовим економічним форумом, хоч і не в рамках офіційної програми. Відтак кожен підприємець або політик, якому шкода викласти за участь у самому форумі кругленьку суму (від 35 тисяч швейцарських франків щорічного внеску), залюбки приїздить на ланч до Пінчука — аби відчути себе причетним до зібрання найсолідніших представників ділових та політичних кіл світу.

Кордон до Києва довів

Кордон до Києва довів

Уряди України та Молдови підписали два документи — угоду про співробітництво в галузі молодіжної політики та зміни до угоди про взаємне визнання прав та регулювання відносин власності від 11 серпня 1994 року. Такий підсумок візиту до Києва глави молдовського кабміну Влада Філата.

Кандидати сіли на «трубу»

Кандидати сіли на «трубу»

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко заявила, що не допустить будь–яких змін власності української газотранспортної системи, зокрема створення консорціумів у газовій царині. «Тут компромісів я шукати не буду. Газотранспортна система — стратегічна державна власність України, і ніякі махінації, консорціуми, спільні підприємства, будь–які передачі в оренду я ніколи не дозволю зробити», — сказала Тимошенко в ефірі програми «Велика політика» на телеканалі «Інтер».

Шоста 6–го

Шоста 6–го

Перерва між парламентськими «семестрами» була недовгою. Офіційно вона тривала десять днів, та й то нардепи за цей час устигли зібратися на позачергове засідання. А вже сьогодні відкривається нова сесія Верховної Ради VI скликання.

Круті Крути Донецька

Круті Крути Донецька

Минулої п’ятниці у Донецьку вперше на офіційному рівні вшановували героїв Крут. Уранці біля пам’ятного знака поету Василю Стусу відбувся мітинг, присвячений 91–й річниці подвигу юних вояків Армії УНР. У ньому взяли участь студентська молодь, викладачі, представники громадських організацій, від обласної влади — заступник голови облдержадміністрації Олена Петряєва. Захід пройшов мирно й спокійно.

На виході буде краще

На виході буде краще

У другому турі виборів консорціум «Національний екзит–пол–2010» знову планує провести опитування на виході з дільниць. Результати екзит–полу, який вивчав волевиявлення під час першого туру, відрізнялися від підсумків ЦВК. Утім, до 7 лютого фахівці вдосконалять методику проведення опитування, щоб остаточні результати адекватніше відображали думку виборців.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Буква закону» для звуків

«Буква закону» для звуків

Донедавна українці мали в документах найрізноманітніші варіанти «інтерпретації» латинкою власних прізвищ. Правильність заповнення документації латиницею обмежувалася уявою та грамотністю клерків. Ну і складністю вашого прізвища, звичайно. Тепер же ламати голову над тим, як пишуться латинкою мудруваті власні назви, службовцям не потрібно — минулого тижня Кабмін затвердив постанову, якою впорядкував транслітерацію українського алфавіту латиницею.

Всі статті рубрики