«Лікуйте» виразку, бо бізнесу не буде

«Лікуйте» виразку, бо бізнесу не буде

Після того як мисливці за металом частково розікрали арматуру саркофагу над скотомогильником із сибірською виразкою, що розташований у курортній зоні Чорноморського узбережжя Херсонщини, фахівці з Інституту епідеміології та інфекційних хвороб винесли вердикт: цей об’єкт несе потенційну небезпеку для життя та здоров’я людей. Власники фешенебельних міні–готелів шоковані: якщо влітку наступного року купальний сезон у Залізному Порту так і не буде розпочато, загальна сума збитків наблизиться до кількох мільйонів доларів!

Атака колоній

Атака колоній

Видовище не для людей зі слабкими нервами побачила у власній квартирі чернівчанка. Відкривши ввечері кватирку, аби провітрити приміщення, зранку жінка виявила у квартирі неочікуваних гостей. Стеля, стіни та шафи були вкриті... маленькими пухнастими кажанами. Звідки в такій кількості взялися ці нічні тваринки поблизу дев’ятиповерхової будівлі, наразі не відомо. Можливо, вони змерзли і кинулися у відкрите вікно.

Коли полігон зазеленіє?

Коли полігон зазеленіє?

На недавньому засіданні колегії Запорізької облдержадміністрації представник Мелітопольської райдержадміністрації дорікнув очільнику регіону Олександру Старуху: минає рік, як влада обіцяла мешканцям обстріляних сіл, що на очищеній від боєприпасів території ліквідованої 275–ї артбази буде висаджено сад чи ліс, а не зроблено нічого. Голова облдержадміністрації закликав «нікого не вводити в оману, адже у грудні 2008 року МНС передало держадміністрації Мелітопольського району Акт виконаних робіт з очищення території від боєприпасів, а не документ про передачу цієї землі з користування Міноборони у власність місцевій владі». Таким чином, резюмував Олександр Старух, досі ніхто не має права підписати розпорядження про обіцяне заліснення навіть очищеної території.

Саркофаг для урану

Саркофаг для урану

Дніпропетровські екологи б’ють на сполох: області загрожують сховища колишнього заводу зі збагачення урану, де зберігається, за даними різних джерел, від 42 до 50 мільйонів тонн ядерних відходів. Спеціальна комісія провела планові обстеження стану сховищ радіоактивних залишків виробництва Придніпровського хімзаводу і, за словами одного з її членів Павла Хазана, рівень гамма–випромінювань на цих територіях перевищує норму в 20 разів.

Святий Миколай дійшов до Донецька

Святий Миколай дійшов до Донецька

У Донецьку стартувала Всеукраїнська благодійна акція «Миколай про тебе не забуде!», яку щорічно, вже дев’ятий рік поспіль, проводять для маленьких українців до Дня святого Миколая. Благочинну акцію, започатковану у Львові ще 2000 року, підтримали багато українських міст, серед яких Ужгород, Київ, Тернопіль, Луцьк, Дніпропетровськ, Кузнєцовськ, Золочів, Харків, Луганськ, Ізмаїл, Черкаси, Керч, Житомир, Миколаїв та Конотоп. І лише цьогоріч естафету доброчинності підтримав Донецьк.

Глечик, де гроші лежать

Глечик, де гроші лежать

Цей глибоко заритий у ґрунт глек підчепив екскаватор, що виконував земляні роботи неподалік від прохідної винозаводу «Таврія». Щоправда, глечик від пошкодження технікою розбився, відкривши очам робітників купу скручених у тугі трубочки паперових грошей.

«Рогата» екскурсія

«Рогата» екскурсія

Ініціює його появу відділ культури міськвиконкому. Про це повідомила журналістам його очільниця Юлія Палієнко. Власне, «рогатий» транспорт для обслуговування туристів тут використовували й раніше. Однак тоді це були тільки разові акції на замовлення «організованих» груп. Тепер же постійно туристичним стане один із тролейбусів першого маршруту, що з’єднує обидва залізничних вокзали міста й пролягає практично через увесь його історичний центр. Отже, пасажирами згаданого «тралика» стануть передов­сім «неорганізовані» туристи, котрі приїздять до своїх полтавських родичів, знайомих, із діловими візитами тощо. Зрештою, про історичні пам’ятки, музеї, виставки, концерти та інші культурні події, що відбуваються в рідному місті, не зайве нагадати і мешканцям обласного центру. З обов’язковим запрошенням відвідати їх.

Всі статті рубрики