Святий Миколай дійшов до Донецька

25.11.2009

У Донецьку стартувала Всеукраїнська благодійна акція «Миколай про тебе не забуде!», яку щорічно, вже дев’ятий рік поспіль, проводять для маленьких українців до Дня святого Миколая. Благочинну акцію, започатковану у Львові ще 2000 року, підтримали багато українських міст, серед яких Ужгород, Київ, Тернопіль, Луцьк, Дніпропетровськ, Кузнєцовськ, Золочів, Харків, Луганськ, Ізмаїл, Черкаси, Керч, Житомир, Миколаїв та Конотоп. І лише цьогоріч естафету доброчинності підтримав Донецьк.

У столиці шахтарського краю підготовку та проведення акції взяли на себе Донецька обласна молодіжна громадська організація «Поштовх», всеукраїнський волонтерський проект «Твори добро, Україно!» спільно з Управлінням у справах сім’ї Донецької міськради. «Усі бажаючі можуть долучитися до кола благодійників. Зібрати і роздати подарунки (солодощі, одяг, дитячі книжки й журнали, іграшки тощо) — це лише невелика частина тих важливих завдань, які покликана вирішити ця акція. А добро, як відомо, ніколи не забувається і завжди відгукується добром», — розповідає один із організаторів акції в Донецьку Юрій Матущак. .

«Акція проходитиме у три етапи, — розповідає кореспонденту «УМ» відповідальний координатор проекту Валерія Дубова. — Перший етап має назву «Фабрика святого Миколая» і триватиме з 1 по 19 грудня. У цей час передбачається збір подарунків для дітей. Потім волонтери від імені святого Миколая подарують їх 200 донецьким сім’ям. Другий етап, який має назву «Привези дітям свято!» передбачає відвідання волонтерами трьох дитячих будинків. Там «добровольці» покажуть святкову виставу та поспілкуються з вихованцями. Це відбудеться 19 грудня. І третій етап — «Прогулянка від святого Миколая» передбачає відвідання вихованцями дитячих будинків кінотеатрів, ковзанок та інших дитячих розважальних майданчиків міста». На сьогоднішній день свої послуги вже запропонували кілька благодійних фондів міста. Пошук партнерів доброчинної акції триває.