Ювілей серед колишніх

Ювілей серед колишніх

«Істинний батько нашої державності» — такий комплімент отримав «Народний рух України за перебудову» від Віктора Ющенка. Президент не шкодував компліментів під час офіційних урочистостей із нагоди 20–річчя створення НРУ в Палаці «Україна». «Ця подія (створення Руху. — Авт.) змінила наше життя, нас самих і визначила долю України. Рух першим чітко і ясно визначив нашу головну мету — добитися і реалізувати незалежність, добитися і реалізувати нашу державність. Слава за це Рухові!» — сказав глава держави.

Заморозки на лівому фронті

Заморозки на лівому фронті

Учора в Києві був створений блок лівих і лівоцентристських сил. Декларацію про утворення такої коаліції підписали голова Комуністичної партії — ініціатора єднання — Петро Симоненко, керівник Соціал–демократичної партії України (об’єднаної) Юрій Загородній, провідник «Справедливості» Станіслав Ніколаєнко і лідер «Союзу лівих сил» Василь Волга. Угода, зокрема, передбачає підтримку спільного кандидата на виборах Президента. Висуванцем, звісно ж, буде Петро Симоненко. Капіталісти з СДПУ(о) й СЛС не проти, аби тільки отримати шанси якось пробитися до парламенту.

«Автором повинен бути народ»

«Автором повинен бути народ»

Проект змін до Конституції, запропонований Президентом Віктором Ющенком, слід донести до кожного черкащанина. Так вирішили в обласній держадміністрації й почали активну кампанію. «Життя показує, що сьогодні в Україні нікого не задовольняє те, що відбувається в економіці, соціальній політиці, системі управління державою. На задній план відійшла регіональна політика. Конституція 2004 року не забезпечує ефективного розвитку держави. Виправити протиріччя допоможе нова Конституція, котра враховуватиме позицію людей», — говорив на нараді сільських, селищних, міських та районних голів черкаський «губернатор» Олександр Черевко. За його словами, аби виконати указ Президента, в області й райцентрах проходять наради, працюють робочі групи; на сайті облдержадміністрації створено відповідні сторінки, будуть вони і в районах. Запроваджено навіть «єдиний день інформування населення», а в місцевих виданнях — спеціальні рубрики для постійних матеріалів на цю тему.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«З Україною в серці» і Юлею на животі

«З Україною в серці» і Юлею на животі

Суботнього вечора на майдані Незалежності було не проштовхнутися: на історичному з часів Помаранчевої революції місці знову зібралися найвідоміші виконавці України, щоб агітувати за кандидата в президенти. Щоправда, на відміну від часів Майдану, сцена стояла з протилежного боку Хрещатика (під монументом Незалежності), в її оформленні та натовпі домінували не жовтогарячі, а біло–червоні барви, а музиканти виступали за покликом передусім гаманця, а не душі. Хоча деякі засоби масової інформації цілком серйозно (і теж безкоштовно?) стверджують, що за концерти зірки нічого не отримають — мовляв, співають «за спасибі», щоб «у кризові часи підтримати єдність країни і злити свої голоси в один — за політика, достойного вести Україну до нових перемог».

Головне — вірити у краще

Головне — вірити у краще

На позачерговому засіданні Кабміну, що відбулося минулої суботи, урядовці вирішили ознайомити громадськість із макроекономічними показниками державного бюджету. Отже, держбюджет–2010 планується з дефіцитом 3,97 відсотка. Загальний дохід планується на рівні близько 284 мільярдів гривень, а видатки — трохи більше 336 мільярдів. «Доходи зведеного бюджету на 2010 рік з урахуванням кредитування збільшуються майже на 17 відсотків», — повідомив виконуючий обов’язки міністра фінансів Ігор Уманський.

Дев’ять років без Гії

Дев’ять років без Гії

Щоосені 16 вересня о 19–й годині на столичному майдані Незалежності збирається гурт людей зі свічками в руках і німим запитанням у поглядах. Відповіді на нього вони не отримують ось уже дев’ять років. Стільки минуло відтоді, як, вийшовши з квартири колеги по інтернет–виданню «Українська правда» Олени Притули, редактор «УП» Георгій Гонгадзе більше ніколи не повернувся додому. Як на вулицях Києва з’явилися оголошення з чорним силуетом зниклого журналіста, і вперше пролунало досі риторичне: «Кучмо, де Гонгадзе?» З кожною сумною річницею людей на Майдан приходить усе менше, а скорботне мовчання за Гією та всіма загиблими журналістами триває на хвилину довше. Завтра о 20.00 «хвилина мовчання» розтягнеться на цілих дев’ять.

Всі статті рубрики