«З Україною в серці» і Юлею на животі

15.09.2009
«З Україною в серці» і Юлею на животі

Юлія Володимирівна та її підспівувачі. (Фото з сайту www.Tymoshenko.com.)

Суботнього вечора на майдані Незалежності було не проштовхнутися: на історичному з часів Помаранчевої революції місці знову зібралися найвідоміші виконавці України, щоб агітувати за кандидата в президенти. Щоправда, на відміну від часів Майдану, сцена стояла з протилежного боку Хрещатика (під монументом Незалежності), в її оформленні та натовпі домінували не жовтогарячі, а біло–червоні барви, а музиканти виступали за покликом передусім гаманця, а не душі. Хоча деякі засоби масової інформації цілком серйозно (і теж безкоштовно?) стверджують, що за концерти зірки нічого не отримають — мовляв, співають «за спасибі», щоб «у кризові часи підтримати єдність країни і злити свої голоси в один — за політика, достойного вести Україну до нових перемог».

На випадок, якби у когось виникли сумніви в тому, хто ж цей достойник, музиканти не шкодували слів на підтримку «Президента–жінки», а Ірина Білик задіяла ще й візуальні ефекти: одягла кофтину з величезним, але дещо карикатурним портретом Юлії Тимошенко. Очевидно, щоб продемонструвати, що чинна очільниця уряду запала їй у душу більше, ніж екс–Прем’єр Віктор Янукович, за якого Ірина свого часу також заливалася на концертах.

Ані Лорак, Наталя Моги­левська, котра зі «справжнім мужиком» Януковичем на одному з агітконцертів навіть танцювала, та деякі інші учасники туру «З Україною в серці», що раніше теж вважали найдостойнішим донецького політика, до портретів не дійшли, а лише повдягали фірмові «біло–сердечні» жилетки, у яких позували для промо–ролика туру.

Ощасливлена молодь — а глядачів зібралося майже 50 тисяч — сприймала захід «на ура». Окремі й вочевидь підготовлені за рознарядкою плакати а ля «Откат за газ — попсовый концерт» губилися в гущавині партійних стягів БЮТ і державних прапорів України. Коли на сцені з’явилася сама винуватиця свята, її зустріли оваціями.

Сяюча усмішкою й жіночою красою, на заздрість конкурентам–чоловікам, Юля вже вкотре за останній місяць розпустила косу, вбралася в дуже щільні блакитні джинси (згори — біла блузка з червоним сердечком чомусь із правого боку) й усім своїм виглядом демонструвала близькість до молодіжного народу. Якому розповіла, що, піднімаючись на сцену, «пригадала, як свого часу на цьому ж майдані билося серце потужних перетворень». «Ми любимо Майдан, ми віримо у нього, і сьогодні прокидаються наші серця. Я переконана, що ніякі розчарування, ніякі зневіри не оселяться у наших серцях, і якщо з першої спроби в нас не вийшло, то вийде з другої», — повідомила Тимошенко, зауваживши, що «спортсменам дається три спроби», а «у нас все буде з другої».

Нагадаємо, у президенти леді Ю балотуватиметься вперше.

 

НЮАНС

Напередодні концерту в Києві у соціальній мережі «Вконтактє», де часто організовують охочих заробити зайву копійку на політичних мітингах та інших акціях, з’явилася група «Концерт от БЮТа, оплата 35 грн., подтверждаем участие и регистрируемся!». Як випливає із заголовку, за дві години задоволення від гоцання під пісні популярних виконавців хтось обіцяв потенційним глядачам стартового шоу туру «З Україною в серці» по 35 гривень.

Якщо чесно, виглядає ця ініціатива сумнівно. Бо хай забезпечити велелюдність «зустрічі Юлії Тимошенко із вкладниками банку «Родовід» БЮТівський штаб міг переважно саме завдяки 40–гривневому «гонорару» учасникам «масовки». Але який сенс платити за концерт, якщо шанувальники відповідної музики охоче прийдуть на нього і безкоштовно?

Утім не виключено, що в «біло–сердечних» уже рефлекс — усіх і все купувати за гроші. Які, до речі, не беруться з повітря, та ще й у часи кризи. Залишається сподіватися, що на «благодійність» Могилевської, Білик, Лорак, Пономарьова, Руслани, Потапа і Насті, «ТНМК», «Другої ріки», «ТіКу» та Mad Heads XL, які тішитимуть своїми піснями й політичними одкровеннями великі та маленькі міста України, пожертвували власні кошти БЮТівські олігархи, а не держбюджет.