НОВИНИ ПЛЮС

15.09.2009

Конституційний Суд

Сьогодні Конституційний Суд оприлюднить рішення у справі за поданням Президента щодо конституційності закону про тимчасові слідчі комісії, спеціальну ТСК і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради (цей закон, зокрема, прописує процедуру імпічменту Президента). За даними «Української правди», КС визнав закон неконституційним.

Візити

Президент Віктор Ющенко вчора відбув із офіційним візитом у Туркменістан. Як повідомив на брифінгу заступник голови СП Андрій Гончарук, під час візиту буде обговорений «весь спектр співпраці в енергетичній сфері, починаючи з можливих двосторонніх елементів, зокрема й відновлення постачань туркменського газу до України, а також участі Туркменістану як постачальника, а України — як транзитера й постачальника устаткування у великих міжнародних проектах, зокрема в проекті «Набукко».

«Окраїнець» договорився

Служба безпеки України винесла застереження колишньому народному депутату Сергієві Пересуньку у зв’язку з розміщенням на території Дніпропетровська, Кіровограда, Сімферополя та Києва агітаційних плакатів з ознаками антидержавних закликів. На згаданих плакатах зображено карту Російської імперії з гаслом двома мовами: «Окраино! Вспомни имя свое!» та «Вкрайна! Згадай ім’я своє!». СБУ встановила, що дії замовника цієї агітаційної продукції суперечать законодавству України. Із Пересуньком проведено профілактичну бесіду.

Розшукуваний знайшовся в Росії

Оголошений у розшук колишній депутат Одеської міської ради Ігор Марков перебуває на лікуванні в одній із підмосковних клінік. Про це заявив сам Марков в інтерв’ю агенції «Міст–Одеса».