Є врятовані! Є й загиблі…

Є врятовані! Є й загиблі…

Аж через дві з половиною доби безперервних пошуково–рятувальних робіт пошуковці зуміли дістатися того місця аварійної дільниці, де могли перебувати дев’ять гірників, які опинилися тут після обвалу крівлі ще в понеділок. Аби обійти нагромадження завалів, рятувальники, долаючи складні гірничо–геологічні умови, пробили паралельний виробці хід і в середу надвечір таки потрапили по той бік завалу. На жаль, перший результат пошуків людей виявився «нульовим». У тому розумінні, що «нульовими» фахівці звуть відшуканих потерпілих гірників без ознак життя… Як розповів журналістам заступник міністра Мінвуглепрому Юрій Грядущий, на тіло першого загиблого натрапили в середу пізно ввечері. А вночі дісталися до ще одного потерпілого. На жаль, гірник теж уже не подавав ознак життя.

Постанова вам не пройде!

Постанова вам не пройде!

Президент України днями зупинив дію розпорядження та окремих положень, зокрема трьох урядових постанов, виданих 14 квітня. «Кабінет Міністрів перевищив свої повноваження», — наголосив глава держави, зауваживши, що такі рішення може ухвалювати лише парламент. Тепер останнє слово за Конституційним Судом. Як уже повідомляла «УМ», Віктор Ющенко призупинив дію окремих положень урядової постанови №368, яка дозволяла використовувати благодійні внески на виплату зарплати працівникам бюджетної сфери. «Під руку» також потрапила й скандальна постанова №369 від 14 квітня «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», яка дозволяла, зокрема, адміністраціям вишів брати гроші зі студентів за перескладання іспитів та заліків (ліквідація академзаборгованості. — Авт.).

Квіти для мами

Квіти для мами

У десятирічного вихованця дитячого центру «Сонячне сяйво» на Київщині — ціла галерея малюнків. Фарби, олівці — для айстр, ромашок і жоржин. Він їх подарує мамі. Яку майже не пам’ятає. Її позбавили материнських прав, коли хлопчику ледве виповнилося чотири. Де вона зараз — не знає ніхто. Але Марат упевнений: мама його любить і шукає. І знайде — як же інакше?

Остання крапка...

Остання крапка...

В історію сучасного літературознавства Лев Лосєв увійшов насамперед як автор біографії Йосипа Бродського в книзі серії «Жизнь замечательных людей». Під його редакцією виходили книги Михайла Булгакова, Миколи Олейнікова, Евгена Шварца, Лосєв досліджував езопову мову в радянській літературі, писав літературознавчу аналітику про «Слово о полку Ігоревім», творчість Антона Чехова, Анни Ахматової, Олександра Солженіцина…

Серце до серця

Серце до серця

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Триває чергова акція, яку проводить Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця», — волонтери збирають кошти на медичне обладнання для дітей із вадами зору. В останній день — 10 травня — учні та студенти, українські зірки естради і спорту, чиновники міністерств держави вийдуть у центр столиці волонтерити із знайомими киянам скриньками, прикрашеними червоними сердечками.

Зловживаєш? Ходи на допити

Зловживаєш? Ходи на допити

Резонансні публікації в «УМ» про голову Сумської обласної ради В’ячеслава Шапошніка та проблеми навколо ремонту приміщень ради знаходять чергове підтвердження. Як повідомила прес–група управління Служби безпеки України у Сумській області, кримінальна справа, порушена за фактом, конкретизувалася у кримінальні справи щодо осіб. Отже, тепер можна очікувати і конкретної персональної відповідальності.

70 метрів висоти «Бекас» не подолав

70 метрів висоти «Бекас» не подолав

Учора, близько 9–ї ранку, в Кіровограді розбився тренувальний літак Державної льотної академії України, яким пілотував 24–річний курсант академії — громадянин Екваторіальної Гвінеї, та інструктор–пілот. Як повідомили в прес–службі Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області, обидва льотчики на момент прибуття рятувальної служби та санітарного автомобіля були мертвими.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Фатальний джекпот

Фатальний джекпот

Цифра 127 для Дніпропетровська вже стала містичною. Саме це насамперед спало на думку багатьом, коли вчора зранку Дніпропетровськом блискавично рознеслася інформація про нечувану трагедію, позначену численними людськими жертвами. І де?! У залі гральних автоматів. Відразу спливла у спогадах подібна катастрофа у 2007 році, коли внаслідок вибуху було зруйновано два під’їзди будинку № 127 по вулиці Мандриківській. Тоді трагедія забрала 23 життя. Тепер масштаби біди менші — на час підготовки цього матеріалу було 9 загиблих. Проте не може не вражати, що це знову сталося у будинку під номером 127, щоправда, на проспекті Гагаріна.

Всі статті рубрики