«Міняйла» чекають Нового року

«Міняйла» чекають Нового року

Позавчора Національний банк України видав постанову №353, яка встановлює дуже жорсткі правила гри на готівковому валютному ринку. Документ перед­бачає встановлювати курс продажу іноземних валют не вищий за офіційний, а відхилення між курсом купівлі і продажу валютної готівки має не перевищувати 3%.

Жетон під слідством

Жетон під слідством

Обурення простих киян завищеними новими цінами на транспорт розділили відучора і державні служби. Віце–прем’єр–міністр України Олександр Турчинов у відповідь на лист з Антимонопольного комітету доручив Міністерству транспорту та зв’язку разом із Міністерством житлово–комунального господарства перевірити обґрунтування підвищення тарифів на послуги міського пасажирського транспорту в Києві.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не біжіть — вас «звільнено»

Не біжіть — вас «звільнено»

Відтепер у всіх українських школах діє сувора заборона проводити на уроках фізкультури кроси. «Уряд скасував постанову Кабінету Міністрів від 15 січня 1996 р. №80 «Про державні тести і нормативи оцінки фізичної підготовленості населення України, — зазначається у повідомленні управління у зв’язках із ЗМІ секретаріату Кабміну. — Уряд рекомендує переглянути порядок фізичної підготовки школярів». Зокрема, уряд рекомендує в подальшому проводити кроси лише за наявності результатів спеціального медичного обстеження учнів. Таке рішення прийняли після того, як в одній зі шкіл Львівської області трапилася трагедія: 4 листопада на уроці фізкультури помер п’ятикласник.

Перебір із «народною рибою»

Перебір із «народною рибою»

Попри песимістичні прогнози екологів, котрі неодноразово запевняли, що минулорічна масштабна корабельна аварія в Керченській протоці й спричинені нею розливи нафтопродуктів негативно позначаться на рибних запасах, поки що спостерігається інша картина. Принаймні стосовно найбільш поширеного серед пересічних кримчан та й, певно, багатьох українців морського продукту — азовської хамси.

«Відсіль грозить ми будем?»

«Відсіль грозить ми будем?»

Учора на причалі морського вокзалу Севастополя, неподалік від Графської пристані, пришвартувалося судно «Маунт Уїтні» — штабний корабель 6го флоту ВМС США. Як передає УНІАН, під час візиту командування американського корабля проведе протокольну зустріч із керівництвом Військово­-Морських сил України.

Дядькова вендета

Дядькова вендета

У середу по обіді двоє десятикласників та учень сьомого класу Хмельницької загальноосвітньої школи № 27 потрапили до реанімаційного відділення міської дитячої лікарні з отруєнням сльозогінним газом.

Хапай і цілуй!

Хапай і цілуй!

Цьогоріч львівська громадська організація «НУМО» вдруге проведе конкурс «Містер Львів». На основі кастингу, що тривав протягом останніх двох місяців, було відібрано двадцятеро львів’ян, які мусять гідно представити сильну половину людства. «Ми подали оголошення, де запрошували кожного бажаючого прийти на кастинг, — розповіла «УМ» координатор конкурсу «Містер Львів—2009» Наталія Павлович. — Обирала кандидатів група дівчат із модельного бізнесу, переможниці конкурсів краси».

Руки не доходять?

Руки не доходять?

Як прийнято реагувати на виконану кимось роботу абияк? Та як... Залишається тільки бурчати: «Руки в тебе не з того місця виросли...» Або попереджувати: «Руки тобі мало за це повідривати!..» Може, це просто збіг обставин, але останнє нахваляння є дуже актуальним до скульптури вождя світового пролетаріату, яка доживає свого віку в Кіровському районі Донецька. Парадокс — у місті, де й досі є чимало прихильників «світлого минулого», які тягнуть руки на виборах за комуністів, даруйте за каламбур, просто не доходять руки до пам’ятника вождю з відбитими руками.

Всі статті рубрики