РАХУНКОВА ПАЛАТА

07.11.2008

160 мільярдів доларів

коштуватиме Україні підготовка до проведення Євро–2012. Як повідомив заступник міністра економіки Юрій Вітренко, відповідні зміни в кошторисі затверджені у Державній цільовій програмі з підготовки до футбольного дійства. Зокрема, видатки із загального обсягу Держбюджету становитимуть 27,5 мільярда доларів, ще 22,9 мільярда візьмуть із місцевих бюджетів. А 109,5 мільярда доларів — кошти інвесторів.

 

1,2 мільярда доларів

витратили українці на купівлю мобільних телефонів протягом поточного року. Зокрема, продажі мобільних телефонів, смартфонів і комунікаторів за дев’ять місяців порівняно з аналогічним періодом 2007 року зросли на 6,1 відсотка. А у грошовому вимірі ринок зріс на 15,6%, довівши кількість придбаних телефонних терміналів до 6,1 мільйона мобільних апаратів. Як і раніше, домінують на українському ринку такі фірми, як Nokia, Samsung, Sony Ericsson, Motorola і LG, повідомляє газета «Дєло».

 

2,1 мільйона осіб

будуть безробітними в наступному році, а відсоток незайнятості українців сягне 7,7%. За словами міністра праці і соціальної політики Людмили Денисової, нині в нашій державі 1,4 мільйона безробітних. Станом на сьогодні в режимі неповного робочого дня вже працюють понад 82 тисячі людей, а у відпустках без збереження заробітної плати перебуває 25 тисяч працівників.

 

890 мільйонів доларів

вивело за межі України злочинне угруповання з Дніпропетровська на рахунки офшорних компаній. За повідомленням Служби безпеки України, яка припинила протиправну діяльність ОЗУ, протягом поточного року зловмисники за підробленими фінансово–господарськими документами створили нелегальний конвертаційний центр і, використовуючи корупційні зв’язки у правоохоронних та контролюючих органах, надавали послуги вітчизняним суб’єктам підприємницької діяльності щодо незаконного перерахування валюти за кордон. Наразі порушено кримінальну справу.

 

15 мільйонів гривень

виділить у наступному році влада Донецька на будівництво трамвайних колій. За повідомленням прес–служби Донецької міськради, у першу чергу кошти витратять на ремонтно–відновні роботи на напрямках, які ведуть із центрів мікрорайонів у центр міста.

 

850 гектарів лісу,

або 60 тисяч дерев висадили на Тернопільщині протягом поточного року. За словами заступника начальника обласного управління лісового та мисливського господарств Ігора Гуменюка, згідно з Програмою розвитку лісової галузі, щорічно площа лісів Тернопільської області збільшуватиметься на 300—500 гектарів, доки не досягне оптимальної лісистості лісонасаджень у 20 відсотків.

 

106 тисяч пар

взяло шлюб протягом липня–вересня 2008 року, що можна вважати своєрідним весільним бумом. Адже за аналогічний період 2007 року одружилися всього 48 тисяч пар. За повідомленням прес–служби Міністерства юстиції, загалом співвідношення розлучень до шлюбів протягом III кварталу 2008 року дорівнює 36 відсоткам. Найменше розлучаються традиційно в західних регіонах держави — у Волинській, Івано–Франківській, Закарпатській, Львівській та Рівненській областях, де на кожне розлучення припадало три–чотири шлюби. А найчастіше розривають подружні стосунки у Кіровоградській та Чернівецькій областях.

 

351 людина

загинула в армії Росії у поточному році внаслідок «небойових дій». Загалом, за даними Міністерства оборони РФ, з початку року зареєстровано 12 тисяч 196 службових злочинів і пригод. Лише у вересні 2008 року злочини стали причиною смерті 44 військовослужбовців.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>