Перед останнім дзвінком

Перед останнім дзвінком

Усе. Сьогодні, 13 вересня, вичерпався десятиденний тер­мін, протягом якого могла поновитися демократична коаліція. Фракція «Наша Україна — Народна самооборона» прийняла рішення вийти з більшості 2 вересня. Тоді ж «НУНС» висунув БЮТові умову для поновлення коаліції: скасування законів, прийнятих у товаристві із Партією регіонів, і заявлення чіткої позиції щодо подій у Грузії. Тимошенківці відмовили.

Президент закликає врахувати його вимоги до бюджету–2009

Президент закликає врахувати його вимоги до бюджету–2009

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Глава держави направив до уряду листа, у якому окреслює своє бачення пріоритетів державного бюджету на наступний рік. Про це повідомив керівник Служби забезпечення зв’язків із Верховною Радою та Кабінетом Міністрів секретаріату Президента Ян Берназюк.

«Ланцюгом» по новій коаліції

«Ланцюгом» по новій коаліції

Учора вранці з Вічевого майдану стартував «Ланцюг єднання». Ланцюг — у деяких місцях переривистий — із людей, котрі взялися за руки, простягнувся населеними пунктами зі Снятина, що межує з Буковиною, до Рогатинського району, за яким починаються землі Львівщини. Громадська акція мала на меті підтримати Президента та його позицію у нинішній політичній кризі.

«Найстрашнішій кішці» не щастить

«Найстрашнішій кішці» не щастить

Як уже повідомляла «УМ», Служба безпеки України має намір знову допитати екс–лідера СДПУ(о) Віктора Медведчука за підозрою в антидержавній діяльності. Позавчора в. о. голови СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що СБУ проводить інші процесуальні дії щодо Медведчука «з метою недопущення зазіхання на конституційний устрій держави». У СБУ «серйозно перевіряють заяви бізнесменів України про вимагання коштів від імені цього громадянина України на проект «Вибори–2010».

Треба й «Міру» знати...

Треба й «Міру» знати...

Колись часто згадували про те, що за роки існування Верховної Ради тільки двоє депутатів були обрані до парламенту, перебуваючи за ґратами. У часи мажоритарних округів виборці підтримали у такий спосіб Андрія Шкіля та Михайла Бродського. Згодом почала «обростати м’ясцем» інша цифра — кількість тих, хто знайшов «вихід» раніше за «фінальний свисток». Добровільно відмовились від прохідних місць у списках Левко Лук’яненко та Ігор Юхновський. Обидва посилалися при цьому на свій солідний вік. Але щоб із Ради йшли молоді політики — такого ще не було. Тож вітаємо «піонера», нині у світлі рампи — Святослав Вакарчук.

Приїхали...

Приїхали...

Донеччина, що під час виборів була своєрідною «кузнею» голосів за Партію регіонів, потроху змінює свій імідж. У регіоні збільшується кількість тих, хто вже не довіряє не тільки «своїй» ПР, а всім без винятку політичним силам. Це підтвердило опитування, проведене в Донецьку аналітичною службою Миколи Гаврилова в першій декаді вересня.

Спочатку паспорт, потім — танк?

Спочатку паспорт, потім — танк?

До нас їдуть ревізори. Американські. Допомагати шукати в Криму «прихованих громадян Росії». Тривога виникла після останніх подій у Південній Осетії, де ледь не кожен другий виявився громадянином РФ, а відтак — формальним приводом до агресивного російського «захисту» і «примусу до миру». «Росія в масовому порядку надає своє громадянство мешканцям прикордонних і спірних територій у різних частинах Європи», — каже український дипломат Юрій Щербак, який працював послом України в США, Ізраїлі, Мексиці та Канаді.

На одному гектарі. Електоральному

На одному гектарі. Електоральному

Закон «Про престижність шахтарської праці», нещодавно ухвалений Верховною Радою, став яблуком розбрату майбутніх коаліціянтів. Річ у тім, що найбільшу користь (у вигляді електоральної підтримки) від одностайного голосування всіх фракцій 2 вересня отримала лише одна — БЮТ. Принаймні в «комсомольській» вотчині — на Луганщині.

Всі статті рубрики