«Ланцюгом» по новій коаліції

13.09.2008

Учора вранці з Вічевого майдану стартував «Ланцюг єднання». Ланцюг — у деяких місцях переривистий — із людей, котрі взялися за руки, простягнувся населеними пунктами зі Снятина, що межує з Буковиною, до Рогатинського району, за яким починаються землі Львівщини. Громадська акція мала на меті підтримати Президента та його позицію у нинішній політичній кризі.

Затяжна «нейтральна» позиція Прем’єрки Юлії Тимошенко щодо російсько–грузинського конфлікту та антипрезидентське братання БЮТівців з «регіоналами» викликали серед прикарпатців масове невдоволення. Такий розвиток подій змушує стурбовано чухати потилицю місцевих БЮТівців. Їхня фракція (друга за чисельністю в облраді) наполягла на скликанні 11 вересня позачергової сесії, сподіваючись ухвалити звернення до Віктора Ющенка зі звинуваченнями у розвалі демократичної коаліції. Проте вийшло навпаки: депутати ухвалили заяву, в якій схвалюють дії Президента. Поіменне голосування, що відбулося після гарячих дискусій, засвідчило, що нинішня внутрішня й зовнішня політика «леді Ю» не сприймається навіть частиною прикарпатських «тимошенківців».

Мотивуючи рішення підтримати Президента, керівник фракції «Відродження Прикарпаття» Михайло Вишиванок, колишній «губернатор» області, зауважив: «Наше завдання сьогодні — недорозсварювати і недорозколювати Україну, бо ще трохи, і ми відкриватимемо сесію не молитвою, а співом «Союз нєрушимий рєспублік свободних...».