Вість із небес

Вість із небес

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У недiлю, напередоднi Рiздва Iвана Хрестителя, iнформацiя, яку принесли батькам четверо дiвчаток, зворохобила не лише село Журавкiв та навколишнi села Жидачiвського району, а й усю Захiдну Україну. На зламаному стовбурi старенької яблуньки школярки помітили... постать Божої Матiнки... «Ми поверталися з сусiднього села Бережниця з футболу. Було близько п’ятої вечора. Йшли пiшки, обговорювали футбол, смiялися. Бiля зупинки, що на початку нашого села, мене наче якась сила змусила подивитися на яблуньки, якi там ростуть. Глянула — й стала, як вкопана», — розповiдає Юля Опока. Через мить дiвча повернулося до подруг зі словами: там, на стовбурi, постать Божої Матiнки! Спершу дiти злякалися. Почали придивлятися до зламаного деревця, а потiм чимдуж гайнули додому.

До холери та Огава

До холери та Огава

У Дніпрі, в районі водної станції ВАТ «Запоріжкокс», що недалеко від центрального пляжу Запоріжжя, працівники обласної санепідемстанції виявили холерний вібріон серовар Огава. Даний тип вірусу не є токсогенним: хвороба проходить у легкій формі, але все ж небезпека зараження достатньо висока, кажуть санітарні лікарі. Для них такі «знахідки» у водах Дніпра — не новина. Минулоріч аналогічний збудник хвороби виявили на пляжі Заводського району Запоріжжя.

Мінус один

Мінус один

На єнакієвській шахті імені Карла Маркса, де 8 червня стався потужний підземний вибух, тривають пошуково–рятувальні роботи. На момент аварії під землею перебували 37 гірників, 24 з яких вдалося врятувати. Одного шахтаря відшукали без ознак життя, а ще 12 потерпілих залишилися у напівзруйнованих і напівзатоплених виробках. Перегодя міський суд Єнакієвого прийняв рішення визнати факт загибелі 9 зниклих безвісти гірників, аби їхні родини змогли отримати передбачену в таких випадках компенсацію за втрату годувальника в розмірі 150 тисяч гривень. І ось майже через місяць після аварії вдалося натрапити на тіло ще одного з шахтарів.

А гроші складайте у ківш

А гроші складайте у ківш

Місцевий підприємець блокував роботу відділення одного з банків міста упродовж місяця. «Мотивував свої дії тим, що банк не розрахувався з ним за оренду його ж приміщення», — розповіли «УМ» у Центрі зі зв’язків із громадськістю УМВС України в Чернівецькій області. Відтак бізнесмен вирішив розв’язати проблему іншим шляхом: пригнав до входу екскаватор і ковшем заблокував двері. Тож тривалий час ані працівники, ані клієнти не могли потрапити всередину.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чорна мітка: «Леманн Тімбер» — «Святому Патріку»

Чорна мітка: «Леманн Тімбер» — «Святому Патріку»

Учора Міністерство закордонних справ України вустами свого речника Василя Кирилича піднесено рапортувало про звільнення чотирьох українських моряків корабля «Леманн Тімбер», який ще 28 травня захопили пірати біля узбережжя Сомалі. Всі живі й здорові настільки, що самі ведуть своє судно в бухту. Тим часом з іншого, західного, боку Африки, біля берегів Нігерії, двоє українських мореплавців потрапили до числа заручників, яких захопили на кораблі «Сент Патрік» нігерійці, яким компанія–власник судна заборгувала зарплатню.

Чекайте «миротворців» з півночі

Чекайте «миротворців» з півночі

Нині триметровую «вражу бабу» у місті моряків цілодобово охороняє лиха варта у складі чотирьох–п’яти місцевих піших козацюг із нагайками затрепезного «бомжацького» вигляду. Невдовзі , задля ще більш гарантованої безпеки імператриці в бронзі, до них планує долучитись ще й московська «братія». Як відомо, напередодні аж верховний отаман «Союза казачіх войск Росії і заграніци», депутат російської Держдуми Віктор Водолацький наказав усім структурним відділенням сформувати для відправки у Севастополь козачі команди для охорони пам’ятника. «В связі со сложівшейся сітуацієй раскола славянского братства руского і украінского народов ультранаціоналістічєскімі сілами в автономной рєспублікє Крим, і в целях нєдопущєнія акта вандалізма», сказано в його наказі. А також зазначається, що координувати «дєятєльность міротворчєскіх казачьїх команд при охранє памятніка Єкатєрінє Вєлікой будєт атаман обьєдінєнія казаков Автономной Рєспублікі Крим «Кримская Паланка» войсковой старшина Сєргєй Юрчєнко».

Вибори позаду. Земля на горизонті

Вибори позаду. Земля на горизонті

Вибір киян на перевиборах мера дав чіткий сигнал Леоніду Черновецькому та його команді: як не намагалися ще до виборів опозиційні депутати продемонструвати непрозорий розпродаж найбільшого багатства Києва — землі, судячи з результатів голосування, під час якого кияни віддали перевагу новому–старому міському голові, їм не вельми «пече», кому і за яким принципом вона роздається. Відтак днями Головне управління земельних ресурсів оголосило, що, за пропозицією депутатів Київради, готується реалізувати через аукціони 59 земельних ділянок. «До моменту торгів має бути готовий проект землевідведення зі стартовою ціною», — повідомив заступник начальника управління Андрій Тарнопольський.

Всі статті рубрики