Не золота наша шабля

Не золота наша шабля

Ми вже звикли, що провідні ролі в українській збірній відіграють шаблістки — олімпійські чемпіонки 2008 року в команді. На цьогорічному світовому форумі в Італії прийшов час демон­струвати своє вміння самотужки, адже командні змагання тимчасово виключили з програми і Олімпійських ігор, і чемпіонату світу.

П’ятірка з ліцензією

П’ятірка з ліцензією

Першими на чемпіонаті світу в Токіо розіграли нагороди жінки — в командних змаганнях. Українки, посівши 19–те місце у кваліфікації, пролетіли не тільки повз «великий фінал» ЧС, а й втратили будь–які шанси на олімпійську ліцензію для своєї команди. П’єдестал же розділили команди США, Росії й Китаю.

Прощання на кордоні

Прощання на кордоні

Готуючись до роздільного проведення командних та індивідуальних чемпіонатів Старого світу, Європейська федерація настільного тенісу надала право на проведення останнього об’єднаного єврофоруму двом польським містам — Сопоту та Гданську. Усі поєдинки проходять на одній арені — ігровому майданчику спортивного комплексу «Гала Ерго–арена», по середині якого проходить межа між двома містами–супутниками.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Євген Хитров: У Баку ми були потягом, який не спинити

Євген Хитров: У Баку ми були потягом, який не спинити

Як з’ясувалося, збірна українських боксерів, здобувши на аматорському чемпіонаті світу в Баку чотири золоті нагороди, перекрила багаторічний рекорд за кількістю золотих медалей, завойованих однією країною на одному чемпіонаті світу. Майже 40 років першість за цим показником утримували кубинці, які на ЧС–1974 виграли три золоті відзнаки.

На Батьківщині переможців командного заліку зустріли як героїв. Уже після квітів та бризок шампанського підопічні Дмитра Сосновського позавчора побували на офіційному прийомі у Президента Віктора Януковича. Крім привітань, члени команди отримали високі державні нагороди. Головний тренер Сосновський і Василь Ломаченко — ордени «За заслуги» II ступеня, Олександр Усик, Тарас Шелестюк, Євген Хитров — «За заслуги» IIІ ступеня, срібний призер Денис Берінчик — орден Данила Галицького.

Однією з головних сенсацій світового боксерського форуму в Азербайджані став 23–річний криворіжець Хитров, який щойно дебютував на чемпіонатах світу. Як йому та всій команді вдалося досягнути таких висот, Євген розповів «Україні молодій».

Всі статті рубрики