Не золота наша шабля

14.10.2011
Не золота наша шабля

Ольга Харлан (ліворуч) у програному півфінальному поєдинку з Софією Великою. (Фото Рейтер.)

Ми вже звикли, що провідні ролі в українській збірній відіграють шаблістки — олімпійські чемпіонки 2008 року в команді. На цьогорічному світовому форумі в Італії прийшов час демон­струвати своє вміння самотужки, адже командні змагання тимчасово виключили з програми і Олімпійських ігор, і чемпіонату світу.

Позавчора в Катаньї роздали ще два комплекти медалей. Ольга Харлан із Миколаєва мусила задовольнитися «бронзою». 21–річна чемпіонка Європи почергово здолала іспанку Вілу (15:4), кореянку Кім (15:11), американку Возняк (15:10) і китаянку Жу (15:7), але в півфіналі поступилася майбутній переможниці — росіянці Софії Великій (7:15).

Жертвою Великої стала й наша Галина Пундик, програвши росіянці в 1/16 фіналу (10:15). Закономірною на цій самій стадії була поразка Ольги Жовнір від сьомої у рейтингу туніски Бесбес (9:15). А от сіяна під шостим номером Олена Хомрова несподівано вилетіла ще в 1/32 фіналу — від полячки Вечковської (8:15).

Натомість від українських шпажистів–чоловіків у середу великих звершень особливо не чекали. На жаль, навіть до числа 16 найкращих ніхто з нашого квартету не пробився, причому троє українців зазнали поразок із різницею всього в один укол. Як уже повідомляла «УМ», Ігор Рейзлін зійшов із дистанції в 1/64 фіналу. На наступному етапі Богдан Нікішин поступився казахові Руслану Курбанову — 14:15. В 1/16 фіналу Анатолій Герей програв майбутньому чемпіонові — італійцеві Паоло Піццо (11:15), а Дмитро Карюченко — американцеві Уестону Келсі (6:7).

Учора два заключні комплекти медалей в «індивідуалці» розігрували шпажистки й рапіристи. П’ятий номер світового рейтингу, львів’янка Яна Шемякіна, почала свій шлях перемогою в 1/32 фіналу над бразилійкою Сімеао — 15:7.