ХРОНІКА

14.10.2011

Футбол

Учора відбулося жеребкування 1/8 фіналу Кубка України. 26 жовтня зустрінуться: «Динамо» — «Шахтар», «Сталь» (Ддз) — «Чорноморець», «Металург» (З) — «Ворскла», «Волинь» — «Дніпро», «Буковина» — «Арсенал» (К), «Карпати» — «Металіст», «Суми» — «Зоря», «Металург» (Д) — «Кривбас».

«Якщо зараз обіграємо «гірників», до фіналу Кубка можемо бути спокійні. Тоді ми однозначно переможемо в турнірі», — оцінив жереб захисник «Динамо» Горан Попов, зазначивши, що його команді байдуже, на якому етапі зустрічатися з «Шахтарем» — однаково цей матч ключовий.

* * *

Учора в Кракові відбулося жеребкування «плей–оф» відбору на Євро–2012. 11/12 та 15 листопада зустрінуться: Туреччина — Хорватія, Естонія — Ірландія, Чехія — Чорногорія, Боснія і Герц. — Португалія.

Теніс

Олександр Долгополов пробився до чвертьфіналу турніру АТР серії «мастерз» у Шанхаї. Учора в третьому за три дні матчі киянин переграв австралійця Бернарда Томича — 5:7, 6:1, 6:0.

Бокс

Позавчора на стадіоні в Дюссельдорфі вперше зустрілися чемпіон світу в суперважкій вазі Володимир Кличко та француз Жан–Марк Мормек, екс–чемпіон у першій важкій категорії. Боксери подивилися один одному у вічі, зробили заяви, Кличко побрязкав усіма своїми поясами — IBF, WBA, WBO, IBO. Бій на «Еспріт–арені» 10 грудня.

Хокей

Російська вища ліга. Західна конференція. «Донбас» — «Супутник»
(Н. Тагіл) — 1:2 (0:1, 1:1, 0:0; Журун).

Лідери: «Нафтовик» — 26 (12), «Донбас» — 23 (11), «Аріада–Акпарс» — 21 (12), ХК ВМФ — 19 (11).

* * *

Новим головним тренером київського «Компаньйона» став Олександр Сеуканд, а його попередник Іван Беневельський тепер буде асистентом наставника. Днями Сеуканда звільнили з посади керманича підмосковного «Капітана», а до цього він упродовж багатьох років очолював «Сокіл».

* * *

НХЛ. «Кароліна» — «Бостон» — 3:2 (Понікаровський «К» — 13.27, «0»).

Гандбол

Українська чоловіча суперліга. 6–й тур. «Динамо» — «Шахтар–академія» — 40:26, «Політехнік» — «Мотор» — 26:42, «Буревісник» — «Будівельник» — 27:26, «ЗТР» — «Портовик» — 29:30.

Лідери: «Динамо» — 12, «Мотор» — 10, «ЗТР», «Портовик» — 8.

* * *

Кубок ЄГФ. 2–й раунд (перший матч). «Динамо» (Полтава) — «Ізмір» (Туреччина) — 29:22 (15:9).

Плавання

На етапі Кубка світу в Дубаї українці завоювали сім медалей. Дарина Зевіна фінішувала першою у фіналах на 100 і 200 м на спині, другою на 50–метрівці. Андрій Говоров став другим на 50 м батерфляєм і третім на 50 м кролем. Сергій Фролов узяв «срібло» на 1500 м і «бронзу» на 400 м кролем.

Баскетбол

За результатами жеребкування — групового раунду Єврокубка маріупольський «Азовмаш» потрапив у квартет F разом із французьким «Ле Маном», словенським «Ново Место» й литовським «Летувос рітас».

Шахи

Після чотирьох турів турніру серії Гран–прі ФІДЕ в Нальчику Катерина Лагно набрала два очки й розташувалася на четвертій позиції. В останніх партіях уродженка Львова зіграла внічию з росіянкою Ковалевською й представницею Катару Жу Чен.