Бо далекі вони від народу...

Бо далекі вони від народу...

Українська система влади повинна стати європейською — аби в центрі стояло місцеве самоврядування. На необхідності такого реформування наголосив Президент, виступаючи вчора на муніципальних слуханнях «Реформування публічної влади як інструмент подолання фінансово–економічної кризи». Цей захід, який відбувався в Українському домі, «регіонали» у Верховній Раді вже назвали «стартом виборчої кампанії Ющенка».

Буде «жорстко»!

Буде «жорстко»!

Голова Партії регіонів подякував усім учасникам акцій протесту, які відбулися наприкінці минулого тижня, і запевнив, що «революція» матиме продовження. «Вся Україна — із Заходу і Сходу — дала попереджувальний сигнал владі. І я щиро вдячний усім за активну громадянську позицію», — відзначив Віктор Федорович, уникнувши оцінок масовості «синіх» виступів.

Потрапили в «стайні» на вудку

Потрапили в «стайні» на вудку

Рік тому — 21 березня 2008–го — Луганська обласна рада передала офшорній компанії «Артікус Інвестмент Ltd.» (Британські Віргінські острови; українське псевдо — ТОВ «Луганськвода») в т. зв. концесію левову частку системи водопостачання області. Рік минув; мешканці області з нетерпінням очікували бодай якогось звіту чи то від концесіонера, чи від керманичів облради («концесієдавця»). Однак не дочекалися. Замість звіту спраглим луганчанам було запропоноване всеукраїнське шоу під назвою «Криза — стоп!»

Чом ти не прийшла?..

Чом ти не прийшла?..

...На центральну площу Донецька, де мав відбутися організований Партією регіонів мітинг «Криза — стоп! Владу — у відставку!», тутешній люд почав збиратися заздалегідь, немов на ярмарок. І від бажаючих справді не було відбою. Як розповів кореспонденту «УМ» представник однієї «контори», цього разу ніхто нікому не виплачував по 50 гривень за участь. Боже збав. Навпаки — службовці самі нишком тицяли куратору по півсотні, аби тільки їх занесли до списку маніфестантів. А знайома вчителька, важко зітхнувши, зізналася: педагоги їхньої школи поставили перед дирекцією категоричну вимогу — покликати на площу всіх, навіть тих, хто перебуває в декретній чи іншій відпустці. Про студентів узагалі нічого й казати: ці просто підстрибом бігли на політичну «дискотеку» просто неба.
Секрет такої популярності заходу простий. Донеччани сподівалися, що спиняти кризу керівні донеччани почнуть із того, що й самі підуть у відставку. Причому це відбуватиметься на очах багатотисячного мітингу, а вінчатиме цікаве дійство проанонсований концерт Олега Газманова. Хіба не свято?

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хто кого розіграє?

Хто кого розіграє?

У Всесвітній день сміху (або, по–західному, День дурня) Верховна Рада слухатиме Президента. Віктор Ющенко розповідатиме депутатам не про те, які в них спини білі, а про те, як Україні жити далі — принаймні впродовж року. Саме на 1 квітня погоджувальна рада груп і фракцій ВР запрошує главу держави «в гості», щоб заслухати щорічне послання Президента про зовнішню і внутрішню політику. Відповідне рішення вчора підтримали чотири з п’яти парламентських фракцій (лідер Компартії Петро Симоненко на засідання погоджувальної ради не прийшов).

Всі статті рубрики