НОВИНИ ПЛЮС

31.03.2009

Чи піде Ющенко на вибори?

Президент обіцяв улітку зробити заяву про те, чи братиме участь у виборах глави держави. Про це він сказав у інтерв’ю чеському виданню «Господарчі новини» та українській газеті «Дєло».

Відповідаючи на питання журналістів про те, як він ставиться до того, що його рейтинг порівняно з 2004 роком сильно упав, Ющенко відповів: «Не буду коментувати відсотки, але розумію, що політик, який говорить про сталінський терор і Голодомор, який кожного місяця відвідує Брюссель і просуває членство в НАТО, не буде збирати очки популярності». Він відзначив, що за чотири роки Україна істотно змінилася: зараз розробляється угода про асоціацію з ЄС, ідуть переговори про зону вільної торгівлі тощо. «Політик мусить бути завжди на крок попереду, хоча не всі його одразу зрозуміють. Я щасливий, що живу в цю пору», — сказав Ющенко.

Вигода з газів

Прем’єр–міністр Юлія Тимо­шенко очікує, що від продажу Японії квот на викид парникових газів Україна зможе одержати майже 5 млрд. грн. Контракт із продажу квот уже підписано, уточнила глава уряду. «Ми продали квоти із скорочення викидів вуглекислого газу і заробили 4,5 млрд. грн., які нікому не треба повертати», — повідомила Тимошенко за підсумками візиту до Японії.

Відділ кадрів

Президент Ющенко своїм указом призначив політолога Дмитра Видріна — екс–нардепа від БЮТ — черговим заступником секретаря Ради нацбезпеки та оборони.

Переговори про ГТС тривають

Учора міністр палива та енергетики Юрій Продан обговорив із міністром енергетики Росії Сергієм Шматком співпрацю в газовій сфері. Зокрема, обмінялися думками про декларацію щодо модернізації української газотранспортної системи, підписаної тиждень тому у Брюсселі. Зустріч відбулася на запрошення російської сторони.

Шевченка побили

Двоє невідомих побили заступника голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Василя Шевченка. Напад було скоєно вранці у п’ятницю, біля помешкання Шевченка. Двоє молодиків, нічого не сказавши, почали бити чиновника по голові. Голосіївське районне управління ГУ МВС України порушило кримінальну справу за фактом пригоди. Шевченко пов’язує напад із професійною діяльністю. Зараз постраждалий перебуває на лікуванні у «Феофанії», повідомляє сайт «Телекритика».