Буде «жорстко»!

31.03.2009
Буде «жорстко»!

Лідер «Регіонів» першою спробою задоволений? (Фото Івана ЛЮБИША–КІРДЕЯ.)

Голова Партії регіонів подякував усім учасникам акцій протесту, які відбулися наприкінці минулого тижня, і запевнив, що «революція» матиме продовження. «Вся Україна — із Заходу і Сходу — дала попереджувальний сигнал владі. І я щиро вдячний усім за активну громадянську позицію», — відзначив Віктор Федорович, уникнувши оцінок масовості «синіх» виступів.

«Ми найближчим часом повторимо акції протесту. І на цей раз вони будуть дуже жорсткі, — пригрозив головний опозиціонер. — Ми змусимо цю владу або виконувати волю народу України, або піти геть раз і назавжди».

А що каже сама влада? Уряд, який, на думку «регіоналів», доводить країну до ручки, зауважив, що мітинги були зовсім не велелюдними. «Всі акції, обіцяні Партією регіонів, — це як гора народила мишу. Пшик, нічого, нуль», — охарактеризувала маніфестації Януковича Юлія Тимошенко. В інтерв’ю телеканалу «1+1» вона зазначила: якщо люди і прийшли на ці акції, то, скоріше, щоб подивитися концерт: зокрема, в Донецьку був виступ Олега Газманова. «У Києві концерт не показали — і люди не прийшли», — зазначила лідерка БЮТ.

За даними Партії регіонів, в акціях протесту взяло участь 200 тисяч по всій Україні. «Регіонали» поскаржилися, що правоохоронні органи свідомо занижують кількість учасників мітингів. Так, за даними столичної міліції, станом на 12–ту годину п’ятниці — час, коли почався мітинг, — у Києві на майдані Незалежності зібралося 5 тисяч осіб. Потім народу дещо побільшало, але чисельність мітингу так і не зросла до обіцяних 15 тисяч.

До речі, деякі оглядачі пов’язують нечисельність «весняного наступу» з тим, що його не підтримав мільярдер Рінат Ахметов. Мовляв, зараз керівник однієї з провідних фракцій у ПР не має підстав сваритися з Тимошенко, адже уклав із нею мирову угоду щодо власності на «Дніпроенерго».