НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Блондинка в шоколаді

Блондинка в шоколаді

Учора в Києві гостював прем’єр–міністр Бельгії Ів Летерм. Основною темою його переговорів із Президентом Віктором Ющенком став курс європейської та євроатлантичної інтеграції, стан двостороннього співробітництва, а також деякі аспекти міжнародної ситуації. Ющенко висловив сподівання на подальше поглиблення двостороннього політичного діалогу між Україною та Бельгією.

Оце так Келеберда!

Оце так Келеберда!

Вища рада юстиції почала розгляд пропозиції Генпрокурора Олександра Медведька щодо звільнення Володимира Келеберди з посади судді Окружного адміністративного суду Києва за порушення присяги. Генпрокурор пропонував зняти з Келеберди суддівську мантію ще три місяці тому, адже вже тоді цей «служитель Феміди» відзначився «оригінальними» рішеннями під час розгляду протягом 2008 року низки позовів уряду Тимошенко до Президента Ющенка.

«Добряків–горобців» покривають мандати

«Добряків–горобців» покривають мандати

Учорашнє засідання Ради нацбезпеки та оборони було ледь несенсаційним. Виявляється, окремі депутати Верховної Ради причетні до організованих злочинних угруповань, що займаються контрабандою. Принаймні такі зв’язки відстежила Служба безпеки, яка поклала на стіл Президентові Ющенку напередодні РНБО відповідні матеріали.

Несерйозні сепаратисти

Несерйозні сепаратисти

На початку тижня «УМ» писала про спроби кількох десятків людей підлити проблемної олії у вогонь й без того тривожної політичної ситуації. Підкарпатські русини буцімто прагнуть автономії, точніше, необхідність створення окремої республіки в складі України декларують лідери так званого «Європейського конгресу русинів». Ця організація зібрала минулих вихідних заледве сотню своїх прихильників, перед якими і робили гучні заяви.

Битва за мільярди

Битва за мільярди

Як українські студенти вчать білети в останню ніч перед іспитом, так і українські парламентарії зазвичай лише в останній момент перед катастрофою спромагаються на мить забути про сварки, так–сяк об’єднати зусилля й ухвалити конче необхідне рішення. Два дні промучившись із законом, покликаним урятувати Україну від наслідків світової фінансової кризи, Верховна Рада дотягла до останнього «дедлайну». Міжнародний валютний фонд, який і без того погодився перенести розгляд питання про виділення Україні $16,5 млрд. кредиту «стенд–бай», дав нашій державі термін, до кінця якого мають бути вжиті стабілізаційні заходи, — 3 листопада. Верховна Рада, як відомо, по вихідних і понеділках не засідає. А саме їй належало ухвалити антикризовий закон.

«Свобода» вибору

«Свобода» вибору

Позавчора відбувся «круглий стіл» національно–патріотичних і націоналістичних сил, який мав на меті обговорити можливість консолідації правих сил для участі в дострокових виборах до Верховної Ради. «Поки що є рамкові домовленості, — розповів «УМ» учасник зустрічі, заступник голови ВО «Свобода» Андрій Мохник. — Ми ще не проводили предметних переговорів щодо конкретного формату участі у виборах чи питань, які стосувалися б списку, програми».

Всі статті рубрики