«Лебедине» перезавантаження

«Лебедине» перезавантаження

Свого часу балет «Лебедине озеро» на телеекранах давав знати про чергову владну чи політичну кризу в країні. Нині з цією роллю «справляються» перипетії навколо донецького універмагу «Білий лебідь». Зокрема, донеччани тепер переконані: щойно з’являються нові подробиці в цій резонансній справі — значить, на порі чергові вибори або перевибори. Може, це просто збіг обставин, однак арешт одного з головних фігурантів справи «Білого лебедя» стався одночасно з початком дискусій про доцільність чи скасування вже оголошених парламентських виборів.

Шукай корупцію на дорогах

Шукай корупцію на дорогах

Минулого тижня на Волині політичні пристрасті між давніми опонентами у місцевій владі — БЮТ і «Нашою Україною» — вийшли на новий виток, що й не дивно з огляду на позачергові вибори. Група народних депутатів-БЮТівців, до числа якої увійшли вихідці з Волині (окрім Павла Мовчана), звернулася з листом до свого партійного лідера і Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, звинувативши голову Волинської облдержадміністрації Миколу Романюка у причетності до тіньових схем відмивання грошей на будівництві доріг. Причиною звернення стало усунення від виконання обов’язків начальника обласного Укравтодору Володимира Єрка. У цій відставці нардепи з подачі своїх волинських однопартійців побачили «руку Романюка» та його команди. І доповіли Юлії Володимирівні.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Найшла коса на Феміду

Найшла коса на Феміду

У день свого офіційного початку виборча кампанія спіткнулася. У п’ятницю Київський окружний адміністративний суд із подачі БЮТ призупинив указ Президента про розпуск Верховної Ради і заборонив Центральній виборчій комісії проводити засідання, пов’язані з організацією перегонів. Учора в Апеляційному адміністративному суді почали слухання апеляції, яку подав глава держави. В юридичну суперечку вв’язалися нові суди, правоохоронні органи і контролюючі структури. Набір інструментів і спосіб їх застосування вельми нагадує рейдерську атаку — в хід пішли не лише рішення Феміди, а й озброєні бійці спецпідрозділів.

Як рейдери в коноплях

Як рейдери в коноплях

Хоч дехто й наполягає на протилежному, але виборчий процес розпочався. Це на своєму позачерговому засіданні вчора підтвердила Рада національної безпеки й оборони. У рішенні, ухваленому за підсумками цього засідання й негайно введеному в дію указом Президента, РНБО постановила: Кабінет Міністрів повинен «невідкладно вирішити питання про виділення Центральній виборчій комісії з резервного фонду державного бюджету коштів, необхідних для забезпечення фінансування підготовки та проведення позачергових виборів до Верховної Ради, призначених на 7 грудня 2008 року».

Політична Покрова

Політична Покрова

66-річчя з дня створення Української повстанської арміїі обіцяє пройти дещо тихіше, ніж минулорічна «кругла» дата. О 9.30 участь у київських заходах з нагоди Дня українського козацтва на Софійській площі візьме Президент України. Віктор Ющенко покладе квіти до пам’ятника Богданові Хмельницькому, після чого за його присутності відбудеться посвята ліцеїстів військового ліцею імені Івана Богуна. Натомість не планували брати участь у заходах Прем’єр Юлія Тимошенко та інші чільні представники Кабінету Міністрів. Принаймні, як повідомили «УМ» у прес-службі уряду, вчора станом на 15.00 про такі наміри урядовців не було відомо.

Всі статті рубрики