Шукай корупцію на дорогах

14.10.2008

Минулого тижня на Волині політичні пристрасті між давніми опонентами у місцевій владі — БЮТ і «Нашою Україною» — вийшли на новий виток, що й не дивно з огляду на позачергові вибори. Група народних депутатів-БЮТівців, до числа якої увійшли вихідці з Волині (окрім Павла Мовчана), звернулася з листом до свого партійного лідера і Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, звинувативши голову Волинської облдержадміністрації Миколу Романюка у причетності до тіньових схем відмивання грошей на будівництві доріг. Причиною звернення стало усунення від виконання обов’язків начальника обласного Укравтодору Володимира Єрка. У цій відставці нардепи з подачі своїх волинських однопартійців побачили «руку Романюка» та його команди. І доповіли Юлії Володимирівні.

У листі, зокрема, йдеться про розкрадання 10 млн. гривень, що були виявлені минулого року, і матеріали про це начебто є в Генпрокуратурі. А ще голові Держкомітету автомобільних доріг Володимиру Гуржосу закинули, ніби він зняв із суми фінансування, виділеної на реконструкцію автомагістралі Ковель— Ягодин—Київ, 100 млн. гривень.

На прес-конференції з цього приводу Микола Романюк спростував звинувачення на свою адресу, заявивши, що не має відношення до відставки головного волинського «шляховика». Заодно «губернатор» продемонстрував, яким чином підписували цей лист-звернення. У присутності журналістів Романюк зателефонував до одного з «підписантів» — Сергія Шевчука, і той повідомив, що ніякого листа з подібним змістом він не підписував. Зазвичай у Верховній Раді існує практика, коли подібні звернення, замість нардепа, «візує» його помічник. Шевчук навіть не був попереджений про цей лист, бо перебував у той час у закордонному відрядженні.