БЮТ чи не БЮТ?

БЮТ чи не БЮТ?

У Черкасах вирує скандал навколо побиття депутата міської ради від БЮТ Сергія Герасименка. За словами самого постраждалого, це сталося позавчора в обід біля будинку, де він мешкає. Там на нього напав невідомий чоловік, який «досить професійно завдав чимало важких ударів в область голови».

Немає сесії — немає й «кіна»

Немає сесії — немає й «кіна»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла попередження «Дирекції телерадіопрограм Верховної Ради України» (канал «Рада»). Підставою для «жовтої картки» є результати перевірки телекомпанії, згідно з якими фактичний час мовлення не відповідає часу, зазначеному в ліцензії каналу «Рада». Згідно з ліцензією, компанія повинна мовити 14 годин на добу. Натомість, за даними ж моніторингу Нацради, було зафіксовано дні, коли мов­лення «Ради» становило 00 годин 00 хвилин.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Микола Оніщук: У нас у судах і досі розглядають справи про курку в чужому городі

Микола Оніщук: У нас у судах і досі розглядають справи про курку в чужому городі

Те, про що йдеться в нашому інтерв’ю з Миколою Оніщуком, не має сприйматися нашим читачем як далека від його життя юридична казуїстика. З право– чи «кривосуддям» зіткнутися може кожен. Тому далеко не все одно, хто і як розглядатиме наші справи і звідки візьмуться судді, які це робитимуть. Наразі за покращення судової системи взявся Президент, чиї проекти законів про судоустрій та статус суддів широко обговорюються. І це ще м’яко сказано. Адже Голова Верховного Суду України, екс–депутат від БЮТ Василь Онопенко, приміром, скерував главі держави гнівного листа, в якому обвинуватив Ющенка в узурпації судової влади. Позицію БЮТ у даному питанні ми наразі не обговорюватимемо, але президентські законопроекти й справді заслужили на критику. Бодай за те, що в них не багато суттєвих новацій, зате має місце калька з закону про судоустрій 2002 року, прийнятого при Кучмі. Такою є думка авторки цих рядків, позицію ж міністра юстиції ми подаємо, виокремивши з розмови декілька ключових моментів.

Яценюк не хоче бути нянькою

Яценюк не хоче бути нянькою

І вдень, і вночі контролюють «блокадний парламент» невтомні БЮТівці. Аби підступний ворог у вигляді Партії регіонів, прагнучи відправити у відставку коаліційний уряд Юлії Тимошенко, не захопив контроль над президією зненацька, депутати з Блоку Тимошенко встановили цілодобове чергування. Десятеро «бійців» позмінно залишаються ночувати в сесійній залі, тож принаймні вчора зранку ситуація була незмінною: відкривши засідання в оточенні «блокувальників», Голова ВР Арсеній Яценюк констатував, що працювати за таких обставин неможливо, і пішов.

Хрещення по–київськи

Хрещення по–київськи

Цього місяця Українська православна церква Київського патріархату відзначає 900–ліття Михайлівського Золотоверхого монастиря. До цієї ювілейної дати церква ретельно готувалася. До події вийшли друком сім томів «Житій святих», уперше перекладених українською мовою особисто патріархом Філаретом. Свого часу «Житія» написав церковнослов’янською мовою святитель Димитрій Ростовський (Туптало), родом з України. «Наші предки духовно виховувалися насамперед на житіях святих, — пояснив патріарх. — У цих книгах зібрані життєписи святих — апостолів, пророків, мучеників, подвижників православної церкви, які жили в різних країнах, у різний час і особливо шанувалися в Україні».

Всі статті рубрики