БЮТ чи не БЮТ?

11.07.2008

У Черкасах вирує скандал навколо побиття депутата міської ради від БЮТ Сергія Герасименка. За словами самого постраждалого, це сталося позавчора в обід біля будинку, де він мешкає. Там на нього напав невідомий чоловік, який «досить професійно завдав чимало важких ударів в область голови».

У цьому інциденті Герасименко публічно звинуватив... представників рідної фракції БЮТ. У заяві депутат зазначає, що напад стався «через його безкомпромісну позицію в питанні поновлення на посаді секретаря міськради Анатолія Каленчука». «Я і значна частина моїх однопартійців не сприймаємо ганебних форм депутатської роботи, яку нав’язують нам керівники фракції БЮТ Валерій Вишиваний та Анатолій Каленчук, спрямованих на зрив роботи сесій міської ради шляхом блокування трибуни, биття в барабани та дудіння в дудки. На одній із таких «циркових вистав», що відбулася в сесійній залі 13 грудня 2007 року, Вишиваний вимагав від мене брати участь у зриві роботи сесії. На мою відмову він відповів: «Ви за це дорого заплатите», — пояснює Сергій Герасименко.

За його словами, через кілька днів міська організація партії «Батьківщина» подала позов до Соснівського райсуду з вимогою скасувати рішення сесії міськради про виділення земельної ділянки очолюваному ним ТОВ «Фірма АКАНТ+К». «Мої однопартійці взялися нищити підприємство, яке в нужденний для партійної організації час надавало їй фінансову підтримку», — обурюється Герасименко.

Черкаський міський голова Сергій Одарич розцінює побиття депутата Герасименка як намагання кримінальних груп впливати на діяльність міськради .

Тим часом народний депутат України від Блоку Тимошенко Ігор Єресько переконаний, що в інциденті з побиттям депутата Черкаської міськради немає політики. «Інцидент мав побутовий характер. Ніякого відношення до БЮТ він не має», — цитує Єреська прес–служба обласної організації БЮТ. Такої ж думки притримується і черкаська міліція.

За фактом хуліганства порушено кримінальну справу, нападника шукають.