НОВИНИ ПЛЮС

11.07.2008

Тимошенко догоджає Литвину

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко закликала Президента, лідерів парламентських фракцій та позапарламентських політичних сил організувати й провести всеукраїнську раду, яку раніше пропонував провести Блок Литвина. Тимошенко провела з цього приводу розмову з Володимиром Литвином, повідомила прес–служба Кабміну. Вони обговорили плану дій щодо «подолання політичної кризи та консолідації суспільства». Лідерка БЮТ назвала дуже слушною ідею домовитись про «чітке та однозначне трактування і застосування дискутивних положень Конституції».

Справа Рудьковського

Позавчора Печерський районний суд міста Києва оголосив перерву до 4 серпня в розгляді кримінальної справи за обвинуваченням екс–міністра транспорту Миколи Рудьковського у розтраті державних коштів. Тривала пауза пов’язана з необхідністю викликати свідків, пояснила агенції УНІАН прес–секретар Рудьковського Вікторія Бутенко.

КС і монополії

Конституційний Суд України визнав такими, що не відповідають Конституції, деякі положення Закону «Про природні монополії», прийнятого 20 квітня 2000 року. Неконституційними визнано положення про те, що створення і ліквідацію національних комісій регулювання природних монополій проводить Президент, він же затверджує положення про НКРПМ, призначає і припиняє повноваження голів комісій, їх членів за поданням Прем’єр–міністра. У КС пояснили, що, згідно зі змінами до Конституції від 2004 року, в ст. 106 Основного закону відсутні повноваження Президента з формування центральних органів виконавчої влади.