Немає сесії — немає й «кіна»

11.07.2008

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла попередження «Дирекції телерадіопрограм Верховної Ради України» (канал «Рада»). Підставою для «жовтої картки» є результати перевірки телекомпанії, згідно з якими фактичний час мовлення не відповідає часу, зазначеному в ліцензії каналу «Рада». Згідно з ліцензією, компанія повинна мовити 14 годин на добу. Натомість, за даними ж моніторингу Нацради, було зафіксовано дні, коли мов­лення «Ради» становило 00 годин 00 хвилин.

Як інформує сайт «Телекритика», у своєму письмовому поясненні керівник парламентської телекомпанії Микола Орловський зазначив, що обсяг мовлення «Ради» залежить від режиму та обсягу діяльності вітчизняного парламенту, а виробництво додаткових інформаційно–аналітичних та публіцистичних програм є правом, а не обов’язком каналу. Мовляв, немає під «куполом» сесійних засідань, буксує робота в комітетах — нічого й по телевізору показувати.

Аби винести остаточне рішення щодо цього каналу, телевізійна Нацрада викликала пана Орловського на своє наступне засідання.