Якими ділами «чорна» Усенко–Чорна?

Якими ділами «чорна» Усенко–Чорна?

Недавній конфлікт у Центральній виборчій комісії вилився в подання на звільнення Жанни Усенко–Чорної. Нагадаємо, кілька тижнів тому заступниця глави ЦВК була головним натхненником рішення про реєстрацію депутатів Київради від Блоку Тимошенко — таким чином вона домагалася виконанні рішень судів різних інстанцій, окрім Конституційного, де цю справу ще не розглянуто. Тепер Президент Віктор Ющенко вніс до Верховної Ради подання на звільнення Усенко–Чорної. Про це журналістам учора повідомив «регіонал» Нестор Шуфрич — очевидно, намагаючись ще раз підкреслити суперечності в демократичній коаліції.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Скандальний Севастополь

Скандальний Севастополь

Севастополь — єдине місто в Україні, де через особливий статус (пов’язаний із базуванням російського Чорноморського флоту) на законодавчому рівні досі не впорядкували розмежування функцій різних гілок влади. Тож Севастополь має цілком автономну міську раду і міську держадміністрацію. Оскільки кожна з них прагне на свій лад і, ясна річ, не лише в інтересах 350 тисяч севастопольців розпоряджатися комунальною нерухомістю та землею, на цьому ґрунті й раніше виникало тертя. Здебільшого, по «персональній» лінії голова міськради — голова МДА. У першого завжди було більше шансів вистояти у «спарингу», бо за ним стояли депутатські фракції, їхні партосередки, більші «мітингувальні» можливості. Свіжий приклад: прибічники «регіонального» голови міськради Валерія Саратова, за їхнім твердженням, зібрали близько 20 тисяч підписів за відставку нинішньої держадміністрації на чолі з Сергієм Куніциним. Далі, у розвиток теми, на черговій сесії міськради ухвалили рішення про проведення місцевого референдуму щодо недовіри міській держадміністрації та її голові, а також про звернення до Верховної Ради України з проханням створити тимчасову слідчу комісію із земельних питань. Референдум про недовіру Куніцину, до слова, має пройти в один день із виборами в Києві — 25 травня.

НС нерайонного масштабу

НС нерайонного масштабу

На вчорашньому засіданні уряду вирували емоції. Від попереднього зібрання керманичів виконавчої влади цей захід значно відрізнявся не лише колом питань, а, насамперед, загостренням протистояння Кабміну і секретаріату Президента.

Комісійний відділ

Комісійний відділ

Наступного тижня Верховна Рада збирається розглянути постанову про створення тимчасової спеціальної комісії з підготовки змін до Конституції. Головними лобістами цього органу є Партія регіонів і, трохи менше, БЮТ. «Регіонали» іще позавчора на вечірньому засіданні закликали прийняти відповідну постанову. Але спікер Арсеній Яценюк відмовив їх від того, щоб голосувати за створення комісії «з голосу», бо «давайте з голосу ще й Конституцію проголосуємо».

Лайно від Віконта призначалося для «губернатора»?

Лайно від Віконта призначалося для «губернатора»?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

В області не залишили без уваги інцидент, який, нагадаємо, стався в Запорізькій облдержадміністрації наприкінці березня: тоді на початку засідання координаційної ради з питань патріотичного виховання молоді один із присутніх підбіг до президії і вихлюпнув на головуючого коров’ячі фекалії! Потерпілий — заступник начальника обласного управління з питань сім’ї і молоді Ігор Мещан — називає свого 20–річного кривдника Віконтом.

Всі статті рубрики