НОВИНИ ПЛЮС

10.04.2008

Луценко відмовився від мерства

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відмовився балотуватися в мери Києва і закликав БЮТ та Блок Кличка домовитися про єдиного кандидата. «Кожен із них має власні амбіції і свої аргументи, але я впевнений, що можна і потрібно знайти спільну мову, бо демократи, як відомо, об’єднуються за п’ять хвилин перед розстрілом. І в даному випадку розстріл нам організує не Черновецький, а кияни. Якщо ці дві політичні сили не домовляться, я готовий виступити секундантом», — сказав Луценко. Лідер «Народної самооборони» додав, що у випадку відсутності компромісу «НУНС» визначиться із підтримкою кандидата в травні.

Зате Луценко підтвердив, що очолить список блоку «Наша Україна — Народна Самооборона» на виборах до Київради. Другим у списку «НУНС» буде заступник міністра культури Юрій Зубко, далі — опозиційний до Президента фінансист Олександр Морозов, медик Катерина Лук’янова, начальник київської міліції Віталій Ярема, медик і співачка Ольга Богомолець, котра після виборів–2006 перейшла до промерської більшості.

БЮТ закликає Кличка поступитися

Юлія Тимошенко сподівається, що Віталій Кличко зніме свою кандидатуру на користь кандидата від її блоку на виборах мера Києва. «Кандидат від БЮТ пройде до кінця всю виборчу компанію, і я сподіваюсь, що пан Кличко підтримає в кінці виборчої компанії нашу кандидатуру», — сказала Тимошенко на вчорашньому брифінгу. Вона додала, що в коаліційній угоді БЮТ і «НУНС» нема пункту про висування спільного кандидата на виборах мера.

До списку БЮТ на виборах до Київради можуть увійти Олександр Зінченко та Сергій Тигіпко. Як розповіли «Українській правді» джерела в БЮТ, керівники штабів Ющенка та Януковича на виборах 2004 року потраплять до списку як «іміджеве» наповнення. Не виключено, до кандидатського переліку БЮТ буде включено й письменника Бориса Олійника, а очолять список Тимошенко, Турчинов, Томенко.

На Київ — 110 кандидатів

Уже 110 осіб подали документи для реєстрації кандидатами в мери Києва до Київської територіальної виборчої комісії. Про це сайту «Главред» повідомила глава ТВК Галина Білик. Серед охочих виявився ще один Черновецький, щоправда, з іншим іменем.

Декларації

Сукупний доход нинішнього міністра праці і соціальної політики Людмили Денисової у 2007 році склав 651 тис. 801 грн. Дивіденди — 297 597 грн., доход від передачі майна в оренду — 270 179 грн., заробітна плата — 84 025 грн. Як випливає із декларації, оприлюдненій в газеті «Урядовий кур’єр», доход сім’ї Денисової за минулий рік склав 83 030 грн. У власності Денисової є автомобіль з обсягом двигуна 2510 куб см. Інша власність записана на членів родини: земельна ділянка на 10 соток, квартира площею 72 кв. м., дачний будинок 50 кв. м., нерухоме майно в Ялті і в Сімферополі, а також три іномарки. У 2007 році кримська підприємиця купила цінних паперів на суму 2 934 556 грн. Розмір внесків у фонди підприємств — 5 291 528 грн. На банківському рахунку Денисова зберігає 503 307 грн., а члени родини — 981 200 грн.

Ні родичам у владі?

Кабінет Міністрів має намір запропонувати Верховній Раді ухвалити закон про встановлення норм поведінки держслужбовців та запровадження відповідальності за співробітництво державних службовців із родичами. Про це поінформував начальник Головного управління державної служби Тимофій Мотренко.