Якими ділами «чорна» Усенко–Чорна?

10.04.2008
Якими ділами «чорна» Усенко–Чорна?

Жанна Усенко–Чорна: «Коли це я порушила присягу?» (Фото УНІАН.)

Недавній конфлікт у Центральній виборчій комісії вилився в подання на звільнення Жанни Усенко–Чорної. Нагадаємо, кілька тижнів тому заступниця глави ЦВК була головним натхненником рішення про реєстрацію депутатів Київради від Блоку Тимошенко — таким чином вона домагалася виконанні рішень судів різних інстанцій, окрім Конституційного, де цю справу ще не розглянуто. Тепер Президент Віктор Ющенко вніс до Верховної Ради подання на звільнення Усенко–Чорної. Про це журналістам учора повідомив «регіонал» Нестор Шуфрич — очевидно, намагаючись ще раз підкреслити суперечності в демократичній коаліції.

У документі, котрий показував Шуфрич, сказано, що Президент вносить подання «у зв’язку з порушенням присяги» та «ґрунтується на поданні голови ЦВК Володимира Шаповала». А голова Центрвиборчкому, у свою чергу, клопоче про відставку заступниці «на підставі акту про результати службового розслідування», яке проводилося за фактом дій пані Жанни. Усенко–Чорній закидають неналежне оформлення документів про визнання депутатів Київради обраними.

Цікаво, що Усенко–Чорна на піку тієї історії була ініціатором відставки самого Шаповала. Підстава — ЦВК не змогла зібратися для реєстрації нових депутатів Київради й виконати рішення судів та вимоги закону про імперативний мандат.

Представники Блоку Тимошенко обіцяють оскаржити в судовому порядку звільнення Усенко–Чорної, якщо відповідне голосування буде результативним.

Що ж до власне нових депутатів Київради та нової більшості, то вони до міськради досі не зайшли, й нова більшість не постала, як того прагнув БЮТ. Адже чинне керівництво міського «парламенту» не проводить нових сесій під приводом початку дострокових виборів...