Згущені ріки з консервантами

Згущене молоко з цукром — продукт, який дуже полюбляють діти: у тортиках, каші чи просто їсти ложкою. Тому про його якість хочеться знати більше.

Кожна господиня знає, що перед консервуванням продукти, щоб вони не псувалися, треба простерилізувати. Згущенка, хоч і продають її у загерметизованих бляшанках, стерилізації не потребує з кількох причин. Бо збереження продукту має забезпечувати велика кількість цукру і, власне, процес згущення молока. Це якщо вихідна сировина якісна, дотримано всіх технологій виробництва і не порушено санітарні норми. Інакше в банках згущеного молока з’явиться не зовсім звична пліснява: «ґудзики»–грудочки на внутрішній частині кришки.

Оригінальні «шуби»

Оселедець під «шубою» — улюблений салат багатьох. Почергово покладені шари потертих відварених картоплі, моркви і буряка зі шматочками солоної риби і подрібненої цибулі, промащені олією і майонезом або тільки майонезом — смачно, поживно і корисно. Але навіть найкращі страви з часом «приїдаються». І тоді у кухарів пробуджується фантазія.

Нектари — не тільки сік

Нектари — не тільки сік

Усі добре знають, що у магазинних соках більше фруктової складової, ніж води. Втім якщо вибирати між штучно зафарбованою й ароматизованою водою, то перевагу краще віддати саме нек­тарам — напоям із відчутною часткою соку натурального чи концентрованого або пюре. Які з них найкращі — можна дізнатися з дослідження семи мультифруктових нектарів, що провели спеціалісти Центру незалежних споживчих експертиз «Тест».

Привіт зі Львова

Привіт зі Львова

Усі, хто бував у Львові, напевно, знають смак сирника — печеного пирога з вершкового сиру: з шоколадом, маком чи іншою родзинкою. Якщо ви ще не були столиці Галичини, можете приготувати львівський смаколик удома. Наведені рецепти сирників, вивірені практикою, — з книги «Кулінарні секрети сестри Ольги», виданої кілька років тому львівським видавництвом «Свічадо».

Обід за півгодини

Прекрасно, якщо є час і можливість готувати вишукані страви з великим набором незвичних інгредієнтів. Утiм більшість жінок живуть по–іншому. Але це не означає, що за півгодини часу і з того, що залишилося вдома з продуктових запасів, не можна приготувати смачні страви.

Не тільки «синенькі»

Не тільки «синенькі»

Більшість людей, серед яких донедавна була і я, асоціюють баклажани з плодами темно–фіолетового кольору, які називають звично і просто: «синенькі». Яким же було моє здивування, коли на розкладках супермаркету я поряд з давно знайомим улюбленим овочем побачила гори його смугастих блідо–фіолетово–білих близнюків, які іменувалися «баклажани Графіті», а ще — дуже вже дивні білі кулі з трохи не бузковими бочками.

Два в одному

Серед корисних і смачних знахідок літа на одному з перших місць — спаржева квасоля. Якщо вона не виросла на вашому городі, купуйте у господинь на ринках: за півкіло треба віддати 7–8 гривень. І вже практично маєте додаток до супу, дієтичний салат чи гарнір. До речі, спаржева квасоля є різних сортів, жовтого ко­льору, зеленого, темно–фіолетового, вузька і ширша. У зовсім молодих стручках немає з боків «ниточок», але старіють вони буквально за день–два — і в роті може опинитися неапетитна складова. Дуже просто позбавитися від неї, якщо знімати, коли перебираєш стручки. Ще одна хитрість — порізати стручки на невеликі шматки, тоді «нитки» не відчутні.

Поляна квасова

Поляна квасова

У спекотні дні порятунок спраглих — справа власне тих, хто потерпає від високої температури. Найефективніший засіб для цього — прохолодна чиста джерельна вода. Але де таку шукати, особливо у містах?! Натомість практично на кожному кроці нам пропонують різні бутильовані напої. З них особливу довіру у багатьох викликає здавна шанований квас. Але чи може бути «живим» напій, закупорений у пластикову тару, і взагалі як його готують? Розібратися в цьому допоможе дослідження, проведене Інститутом споживчих експертиз.