Гарне слово язиковi не вадить

Гарне слово язиковi не вадить

Для всіх охочих, хто бажає краще оволодіти всією красою рідної мови, розпочалися «Безкоштовні курси української мови — Навчи друга розмовляти українською», започатковані народним депутатом Олесем Донієм. Головна мета проекту, як зазначають самі ініціатори, — допомогти українцям вдосконалити рідну мову.

А за обшуком — обшук

А за обшуком — обшук

Нагадаю, вчора «УМ» повідомляла про обшуки у будівлі Меджлісу в Сімферополі, приватних помешканнях активістів, що потрапили в поле зору місцевих органів ФСБ і слідчого комітету. Як з’ясувалось згодом, у Меджлісі нишпорки працювали протягом аж дванадцяти години, а в результаті — ані зброї, ані вибухівки, ані забороненої екстремістської літератури там не знайшли.

Тату для АТО

Тату для АТО

Чого тільки не вигадаєш, аби допомогти тим, хто цього потребує. Фотохудожниця Марія Маслій, щоб допомогти хворим дітям, зняла серію оригінальних фотографій, у яких за допомогою фотошопу втілила нездійснені мрії зірок українського шоу-бізу, побачити, як би вони виглядали з татуюванням. «Бажання зробити собі татуювання виникало, мабуть, у кожної людини.

«Менти» — в прольоті

«Менти» — в прольоті

Услід за припиненням трансляції частини російських інформаційних (а швидше, дезінформаційних) телеканалів Держкіно заборонило до показу і 9 російських фільмів та телесеріалів, які пропагують ворожнечу, насилля та несуть загрозу національним інтересам України.

«Георгію, ми не забули!»

«Георгію, ми не забули!»

«От і настав той рік, коли журналістів, які висвітлюють акцію пам’яті Ґонґадзе, більше за тих, хто бере в ній участь», — написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» наш колега Дмитро Лиховій. Для журналістів 16 вересня і справді за останні роки стало днем солідарності і честі професії. Бо саме загибель Георгія раптом усім нагадала просту істину, що за правду можна померти. Але після цього найменша брехня чи лукавство з боку колег сприймається як зрада.

Вогонь по мирних

Вогонь по мирних

Ухвалення законів про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу та про амністію не означає, що «ми зупиняємо антитерористичну операцію», переконаний нардеп, радник Президента Микола Томенко.

ЗаМАЙОРiло

ЗаМАЙОРiло

Днями на зміну тим колегам, котрі вже місяць перебувають у зоні АТО, вирушив зведений батальйон із працівників міліції Полтавської області. Перед від’їздом вони одержали благословення від архієпископа Полтавського і Кременчуцького Федора, їм бажали повернутися живими та неушкодженими представники місцевої громади

Всі статті рубрики